Actieconferentie 16 maart; demonstraties; banners maken voor anti-racisme demo

Beste mensen,
We hebben meegelopen in demonstraties en blijven dat doen, en we bezinnen ons op volgende acties! Morgen is de actieconferentie waar we het aan de hand van de twaalf binnengekomen voorstellen gaan hebben over wat Code Rood de komende tijd gaat doen!
1. ACTIECONFERENTIE 16 MAART (MORGEN!!)
Morgen, zaterdag, 16 maart, is alweer de volgende Code Rood actieconferentie! We zijn te gast bij Patagonia, Jollemanhof 11 te Amsterdam (20 minuten lopen of 11 minuten met tram 26 vanaf Amsterdam Centraal). Voor de nieuwkomers en mensen die onbekend zijn met Code Rood is er een introductie en om 10 uur, de algemene introductie en start van de dag is om 10.30.
Mocht je van plan zijn te komen maar heb je jezelf nog niet aangemeld, doe dit dan via de website van Code Rood. Dan kunnen we namelijk rekening met je houden tijdens de lunch. Op deze pagina staat ook de volledige agenda, hieronder een korte samenvatting van wat je kunt verwachten.
In de ochtend zullen we spreken over de nieuwe structuur en besluitvorming van Code Rood, die zijn ontwikkeld op basis van de evaluaties de afgelopen maanden op lokaal niveau, door de werkgroepen en binnen de COPLA. Daarna wordt de nieuwe Safer Space Policy gepresenteerd.
Na de lunch gaan we over op de presentatie van de binnengekomen actievoorstellen. Er zijn er twaalf binnengekomen! We zullen alle 12 bekijken en bevragen, waarbij we toewerken naar een top 3. De actievoorstellen zijn hier te downloaden. Tijdens een open vergadering op 22 maart zal de beslissing vallen welk van deze drie ons doelwit van 2019 wordt. Aan het einde van de dag zal er ruimte zijn voor werkgroepentijd: bestaande en nieuwe werkgroepen krijgen de ruimte om nieuwe leden te betrekken en organisatiestappen te zetten.
Op het programma stond ook een gesprek over privilege en intersectionaliteit; dat kan tot onze grote spijt door omstandigheden niet doorgaan. We gaan hier zo snel mogelijk opnieuw ruimte voor scheppen en communiceren daar gauw meer over. Tijdens het actie-conferentie weekend van 11 en 12 mei (save the date!) komt het ook uitgebreid terug.
2. WOMEN’S MARCH & KLIMAATMARS
In March we march! Afgelopen zaterdag liepen we mee met de Women’s March, de dag daarop met meer dan 40.000 mensen met de klimaatmars. Klimaatrechtvaardigheid vraagt om een aanpak die verschillende problemen tegelijk aankaart: opwarming van de aarde is een symptoom van een achterliggend probleem. Daarom zijn we solidair met andere strijden. Er zijn prachtige foto’s gemaakt van het Radicale Blok waar Code Rood samen met o.a. Fossil Free Culture, Aseed, Socialisme.nu, GroenFront, Bond Precaire Woonvormen Nederlands Palestina Komitee, 2.Dh5, Doorbraak, Stop the War on Migrants, Geen kind aan de kant en Climate Liberation Bloc aan meeliep. Bekijk de foto’s hier.
3. BLOC TEGEN KLIMAATRACISME
Wie de smaak na de actieconferentie goed te pakken heeft kan de dag daarop meehelpen met banners maken voor het Bloc tegen Klimaatracisme van 14:00 tot 17:00 in de Diaamondaal, Bostuin 11 in Almere. De anti-racisme demonstratie zelf is 23 maart van 14:00 tot 17:00 en start op de Dam in Amsterdam. Het Bloc tgeen Klimaatracisme bestaat uit Code Rood, Climate Liberation Bloc, MilieuDefensie, Free West Papua, Fossil Free Culture, Aseed, Greenpeace NL, TNI en Fossiel Vrij Nederland! Sluit je aan!
4. DONEER
Naast deelnemen aan de actie-conferenties, banners schilderen of mee demonstreren, kan je ook vanachter je computer een bijdrage leveren aan klimaatrechtvaardigheid. Vertel aan de mensen om je heen over Code Rood en hoe ze kunnen steunen. We kunnen je donatie goed gebruiken. Geld overmaken kan naar rekening NL55 TRIO 0388 6023 80 t.n.v. Steungroep NVDA.
Met strijdbare groet,
Code Rood