Actieconferentie 27 januari & steun het Gronings verzet!

Beste allemaal,
Een week geleden was de zwaarste aardbeving in Groningen sinds 2012. Het staatstoezicht op de mijnen luidde de noodklok: de gaswinning moet omlaag en het is Code Rood in Groningen. Daar zijn wij het natuurlijk mee eens!
Maar zolang de regering geen verantwoordelijkheid neemt, en Shell en Exxon er met de winst van door gaan, is het aan ons om de gaskraan dicht te draaien! Daarom in deze nieuwsbrief informatie over:
  1. Steun het Gronings verzet
  2. Actieconferentie op 27 januari
  3. Andere evenementen
  4. Donaties
1. STEUN HET GRONINGS VERZET
Vanavond: kamerdebat over de gaswinning in Den Haag
De tweede kamer gaat vanavond in debat over de gaswinning. De tribune moet dan bomvol zitten! Dus kom naar Den Haag en deel deze oproep. Hier vind je informatie over de bussen vanuit Groningen.
Vrijdag: Grote Fakkeloptocht in Groningen
De Groningers zijn het zat. Opnieuw een zware aardbeving, het schadeherstel ligt stil. De Groninger Bodem Beweging (GBB) roept daarom iedereen, ook buiten de provincie, op je ongenoegen te tonen. Komende vrijdag met een Grote Fakkeltocht

Fossielvrij NL en Code Rood steunen dit initiatief van de GBB en de oproep om samen een krachtig geluid te maken tegen de gaswinning. Want het belang van burgers, hun huizen, de gezondheid van Groningers, en natuurlijk het klimaat, hoort boven de winsten van bedrijven te gaan. Het is hoog tijd voor snelle schadeafhandeling. En om de gaskraan volledig dicht te draaien. Toon solidariteit en doe mee vrijdag 19.30 op de Vismarkt, keep it in the ground!

Tot nu toe hebben via het FB evenement van de GBB al bijna 1.000 mensen aangegeven aan het protest deel te nemen. Sluit je aan en nodig je vrienden en familie uit. Samen kunnen we dit belangrijke geluid nog sterker maken!
Kom je van buiten Groningen? Dan kun je via dit document met anderen afstemmen om een NS groepsticket aan te schaffen. Let er wel op dat de regels voor NS groepstickets laatst zijn gewijzigd. Voor meer info daar over klik hier.
2. ACTIECONFERENTIE 27 JANUARI
Over iets minder dan twee weken is het zo ver: de derde actieconferentie! Op zaterdag 27 januari zullen we bij elkaar komen om onze actie verder uit te werken. Samen breken we de macht van de fossiele industrie!
De inloop van de actieconferentie is vanaf 11.30 uur en het programma is van 12.00 tot ongeveer 17.30 uur. Deze onderwerpen zullen onder andere aan bod komen:
  • Wat is Code Rood? Waarom massale burgerlijke ongehoorzaamheid?
  • Wat motiveert je om mee te helpen aan Code Rood? Wat zijn je verwachtingen?
  • Hoe kan je helpen organiseren om de actie een succes te maken? We verwelkomen iedereen die nieuw is, en uitdrukkelijk ook mensen uit Groningen. Zo wordt de actie een succes van ons allemaal!
  • Wanneer zal de actie plaats vinden? Er wordt nu een voorstel uitgewerkt waar we een besluit over willen nemen.
  • En verder gaan we in kleine groepjes aan de slag met bepaalde onderwerpen, zoals het uitwerken van onze boodschap.
Mocht je je nog niet hebben ingeschreven, doe dat dan snel op de website! Dan ontvang je de week voor de 27ste per email het exacte programma en de locatie van de actieconferentie.
En deel het facebook evenement, en nodig al je vrienden, familie en kennissen uit!
3. ANDERE EVENEMENTEN
Heb je deze evenementen al gezien? En zet de datum voor de vierde actieconferentie in je agenda!
4. DONATIES
Actievoeren kost geld! Bijvoorbeeld voor de locatie voor de aankomende actieconferentie. Mocht je iets kunnen missen, dan kan je dat overmaken op NL55 TRIO 0338 6023 80 t.n.v. Steungroep NVDA. En deel deze oproep met rijke familieleden of vrienden!
Tot de 27ste!
Strijdbare groet,
Code Rood