Verder met CODE ROOD!

Verder met CODE ROOD!

CODE ROOD gaat verder! Wil je meedenken en -doen over waar CODE ROOD het volgende jaar het meest effectief druk kan uitoefenen om de overgang naar een eerlijke en schone samenleving te versnellen? Kom dan vooral naar onze eerst volgende actieconferentie op 21 oktober!

De vraag die tijdens deze dan centraal staat is: Hoe kunnen we met zo veel mogelijk mensen de fossiele industrie dwarsbomen door middel van een openlijk aangekondigde massale burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in 2018? Oftewel: Code Rood 2018, wat gaan we doen?

De locatie is In De Ruimte in Utrecht: Oudegracht 230 a/d werf, 3511 Utrecht. De inloop is van 9:30 tot 10:00. Alle beslissingen worden op basis van consensus genomen. In de middag is er veganistische lunch verzorgd door Le Sebot. We eindigen met gezamenlijk avondeten. Meld je aan want dat helpt met voorbereiden.

24 juni 2017: CODE ROOD klimaatactie was een groot succes

De allereerste massale burgerlijke ongehoorzaamheidsactie tegen fossiele energie was een groot succes! Ruim 300 mensen bezetten de kolenhaven van Amsterdam, waardoor alle werkzaamheden de hele dag stil werden gelegd. Deze slag is gewonnen, maar de strijd tegen de fossiele industrie gaat door. We zullen actie blijven voeren: olie, kolen en gas moeten in de grond blijven!

Lees onze liveblog terug, die volgde de opbouw van het kamp, de voorbereidingsdag, en de actiedag in de OBA kolenhaven.

Sluit je aan!

Ervaring is niet noodzakelijk, iedereen kan een belangrijke bijdrage leveren! Op deze website vind je een overzicht van de aankomende evenementen waar we je graag terug zien. We hebben ook verschillende werkgroepen waar je je bij kan aansluiten.