Verder met CODE ROOD!

Verder met CODE ROOD!   Denk mee bij de 2e Actieconferentie, 25 Nov!

CODE ROOD gaat verder! Wil je meedenken en -doen over waar CODE ROOD het volgende jaar het meest effectief druk kan uitoefenen om de overgang naar een eerlijke en schone samenleving te versnellen? Graag! Op 21 Oktober was de eerste actieconferentie: een brainstorm voor de actie van volgend jaar.  Een aantal groepen bereiden nu de opties voor volgend jaar voor:

  • Landingsbaan Schiphol bezetten
  • Groningen, het hoofdkantoor van de NAM blokkeren of bezetten, oid.
  • Giro de blockadia. Een meerdaagse fietstocht, met om de dag een (steeds meer escalerendere) actie.
  • De Amsterdamse haven
  • De Rotterdamse haven.

Deze worden gepresenteerd op onze tweede actieconferentie op 25 November, waarna we gezamenlijk een keuze maken.  Kom ook, denk mee, en geef je op!

Wij gaan weer letterlijk de fossiele industrie  dwars zitten, om daarmee te demonstreren dat verandering denkbaar is, nodig is, en gewoon kan.  Ons middel is die van een openlijk aangekondigde massale burgerlijk ongehoorzame actie.

Save the data: 3e actieconferentie 27 januari

Op deze actieconferentie hebben we de tijd en gelegenheid om het manifest, doelen en de actieconsensus te bespreken.

24 juni 2017: CODE ROOD klimaatactie was een groot succes!

De allereerste massale burgerlijke ongehoorzaamheidsactie tegen fossiele energie was een groot succes! Ruim 300 mensen bezetten de kolenhaven van Amsterdam, waardoor alle werkzaamheden de hele dag stil werden gelegd. Deze slag is gewonnen, maar de strijd tegen de fossiele industrie gaat door. We zullen actie blijven voeren: olie, kolen en gas moeten in de grond blijven!

Lees onze liveblog terug, die volgde de opbouw van het kamp, de voorbereidingsdag, en de actiedag in de OBA kolenhaven.

Sluit je aan!

Ervaring is niet noodzakelijk, iedereen kan een belangrijke bijdrage leveren! Op deze website vind je een overzicht van de aankomende evenementen waar we je graag terug zien. We hebben ook verschillende werkgroepen waar je je bij kan aansluiten.