Succes voor CODE ROOD!

Wij gaan ook naar Ende Gelände

Na onze eigen geslaagde actie in juni, gaan velen van ons eind augustus naar Duitsland voor het Klimacamp en ‘Ende Gelände’ bij de bruinkoolmijnen net over de Limburgse grens, bij Garzweiler. Wil je mee? Kijk dan bij WijGaanNaarEG.nl!  De fietsgroep is al op weg, maar je kan nog bij ze aansluiten.  Vanaf station Roermond is het ook met de fiets te bereiken.


CODE ROOD klimaatactie was een groot succes

Onze liveblog volgde de opbouw van het kamp, de voorbereidingsdag, en de actiedag in de OBA kolenhaven.  Een kaart met de locatie van het kamp vind je hier.

De allereerste massale burgerlijke ongehoorzaamheidsactie tegen fossiele energie was een groot succes! Ruim 300 mensen bezetten de kolenhaven van Amsterdam, waardoor alle werkzaamheden de hele dag stil werden gelegd. Deze slag is gewonnen, maar de strijd tegen de fossiele industrie gaat door. We zullen actie blijven voeren: olie, kolen en gas moeten in de grond blijven!

CODE ROOD roept op tot massale burgerlijke ongehoorzaamheid ter bescherming van onze collectieve toekomst. Op 24 juni 2017, exact twee jaar na de historische uitspraak in de Urgenda klimaatzaak trekken wij samen een grens in de haven van Amsterdam, de grootste benzinehaven ter wereld en na Rotterdam de grootste kolenhaven van Europa. Van donderdag 22 juni tot maandag 26 juni zal er een klimaatkamp plaatsvinden, om ons te verzamelen en goed voor te kunnen bereiden op de actie van 24 juni.

Er is geen tijd te verliezen. Terwijl het klimaat nu al zichtbaar verandert en de politiek de uitstoot van broeikasgassen steeds nieuwe records laat breken bouwen wij aan een strijdvaardige beweging die een stap verder durft te gaan. Wij komen in actie en roepen iedereen op om zich aan te sluiten. Wanneer wij de handen ineen slaan kan de macht van de fossiele brandstoffen industrie doorbroken worden!

Klimaatkamp

Van donderdag 22 juni tot maandag 26 juni zal er een klimaatkamp plaatsvinden in de haven van Amsterdam, op fietsafstand van station Sloterdijk. De exacte locatie zal op het laatste moment bekend worden gemaakt. Plan nu alvast om zo vroeg mogelijk te komen, om samen het kamp op te bouwen en ons goed voor te kunnen bereiden op de actie van 24 juni.

Facebook evenement voor het kamp en de actie

Sluit je aan!

Ervaring is niet noodzakelijk, iedereen kan een belangrijke bijdrage leveren! Op deze website vind je een overzicht van de aankomende actietrainingen, info-avonden, de 5e actieconferentie en de verschillende werkgroepen en hoe je daar aan kan bijdragen.