« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

25 april @ 10:44

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

29 november, 2019

Kijk op https://fridaysforfuture.nl/overzicht-stakingen/ voor een overzicht van alle lokale staking op 29 november.

Na het grote succes van de 27e september organiseert Fridays For Future op vrijdag 29 november de volgende landelijke klimaatstaking. Jongeren (en volwassenen) zullen opnieuw samen de straat op te gaan. Omdat de politiek nog lang niet genoeg doet, de vernietiging van het klimaat en de natuur nu moet stoppen! Wij eisen een leefbare en rechtvaardige wereld voor onszelf en toekomstige generaties.

Deze landelijke actiedag is onderdeel van de wereldwijde Global Day for Climate Action. Aan de vooravond van de VN klimaatconferentie COP25 in Chili zullen miljoenen jongeren op alle continenten opnieuw in actie komen om onze toekomst te beschermen en echte klimaatactie te eisen. Omdat we weten dat een betere wereld mogelijk is wanneer we daar samen voor vechten!

In Nederland ligt de focus dit keer op het organiseren van acties op zo veel mogelijk plaatsen in het hele land. We hebben iedereen nodig om deze actiedag zo groot te maken.

Het thema wordt stilte, dus bijvoorbeeld een stille mars. We hopen zo toegankelijker te zijn en zo kunnen mensen voor wie het anders teveel prikkels zouden zijn ook meedoen. Ook laat het een andere kant zien van de klimaatbeweging, we zijn niet alleen een groep vervelende demonstranten, we doen dit niet om herrie te schoppen. Het is ook een kans om alle slachtoffers van de klimaatcrisis te herdenken.

Gegevens

Datum:
29 november, 2019
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Fridays For Future
Bekijk de site van Organisator

Gegevens

Datum:
29 november, 2019
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Fridays For Future
Bekijk de site van Organisator