« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

28 maart @ 11:12

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

20 september, 2018 @ 22:00 - 02:00

Solidariteitswake voor Hambach in Amsterdam en Eemshaven
donderdag 20 september, 20:00 uur
Duitse consulaat – Honthorststraat 36-38 Amsterdam
facebook eventhttps://www.facebook.com/events/323728954872382/
RWE Kolencentrale, Synergieweg, 9909 TA   Eemshaven
facebook event: https://www.facebook.com/events/310027866243894

RT @Klimaatactie
https://twitter.com/Klimaatactie/status/1042511782437367809
Woensdagmiddag is er een persoon overleden tijdens de ontruiming van het Hambach bos in Duitsland, na een val uit een loopbrug op 20 meter hoogte tussen de bomen. Wij zijn geschokt en zijn met onze gedachten bij de familie en vrienden van de overledene. Velen van ons zijn de afgelopen jaren in het prachtige Hambach bos geweest, of hebben meegeholpen bij acties tegen deze allesvernietigende bruinkoolmijnen vlak over de Nederlandse grens.
Onder het mom van brandveiligheid is de Duitse politie vorige week met een enorme operatie begonnen om met waterkanonnen, gepantserde voertuigen, hoogwerkers, en honderden robocops de 50 boomhutten in dit bedreigde oerbos te ontruimen. De overledene was als journalist aanwezig om verslag te leggen van de ontruiming en het legitieme en noodzakelijke verzet daar tegen.
De situatie in Hambach staat niet op zichzelf. Terwijl de klimaatcrisis zichtbaar en voelbaar ontspoort neemt overal in de wereld het verzet tegen de fossiele brandstoffen industrie toe, van Nigeria tot Australie en van Argentinie tot Groningen. En net als in Hambach kan dit verzet overal rekenen op toenemende repressie en criminalisering. Wij zijn verdrietig en boos, maar zullen niet stoppen met strijden voor een rechtvaardige samenleving op een leefbare planeet.
We roepen iedereen op om morgen om 20.00uur bladeren, twijgen, bloemen, kaarsen, borden en spandoeken mee te nemen naar de solidariteitswake bij het Duitse consulaat in Amsterdam. Daar zullen we een moment stilte houden en zal er gelegenheid zijn om elkaar te steunen.

#Hambibleibt
De bosbezetters roepen naar aanleiding van het incident op tot een permanente staking van de gewelddadige ontruiming. De Regering van Noordrijn Westphalen heeft de ontruiming voorlopig stil gelegd. Code Rood & GroenFront! steunen de oproep aan RWE van tal van actiegroepen en NGO’s om de uitbreiding van de bruinkoolmijn te stoppen en het bos te behouden.
Sinds jaar en dag ondersteunen wij de bosbezetting in het Hambacher Forst en helpen wij mee aan de massale bezettingen van de bruinkoolmijnen door Ende Gelande. Op 6 oktober vindt er opnieuw een grote demonstratie plaats bij de bruinkoolmijn, en eind oktober zal Ende Gelände wederom de Hambach bruinkoolmijn bezetten en stillleggen. Net als vorige jaren organiseren wij bussen vanuit Nederland naar deze actie. Sluit je aan, zodat we deze groter dan ooit maken, en er zo snel mogelijk een einde komt aan het fossiele tijdperk.
Verklaring van de bosbezetters hier
https://hambacherforst.org/blog/2018/09/19/mensch-von-baum-gestuerzt-aktivisti-fordern-sofortigen-einsatzstopp-im-hambacher-forst/

Gegevens

Datum:
20 september, 2018
Tijd:
22:00 - 02:00
Evenement Categorie:

Organisator

Gegevens

Datum:
20 september, 2018
Tijd:
22:00 - 02:00
Evenement Categorie:

Organisator