« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

24 april @ 04:18

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

21 mei, 2019 @ 11:00 - 14:00

CircustheateIeder jaar in mei ontmoeten de aandeelhouders en het bestuur van Royal Dutch Shell elkaar op de aandeelhoudersvergadering In Scheveningen (Den Haag, Nederland).

De aandeelhoudersvergadering is waar het bedrijf aan zijn juridische verplichtingen voldoet: de jaarrapporten worden goedgekeurd en de plannen voor het komende jaar worden besproken. Het is de plek waar openlijk wordt besloten met het destructieve business as usual verder te gaan.

Dankzij de eindeloze inspanningen van toegewijde mensen uit de hele wereld groeit het verzet tegen Shell, elk jaar, sneller dan hun dividenden:

• Momenteel wordt Shell geconfronteerd met verschillende historische rechtszaken vanwege zijn misdaden tegen mens en natuur (#ogoni9 & Klimaatzaak).
• FossilFreeCulture heeft meerdere kunstinstituten bevrijd van Shell’s smerige subsidies.
• Groningers, die al langer lijden door de consequenties van de langdurige gaswinning, verzetten zich en werden vorig jaar hierin gesteund door Code Rood met een massale blokade van de gasinfrastructuur van de NAM/Shell.
• Fossielvrij Den Haag versloeg Shell op hun thuisbasis, en dwong ze om hun greenwashing festival “Generation Discover” uit Den Haag te verplaatsen.
• Vorige maand nog bezette onze kameraden van Extinction Rebellion het hoofdkwartier van Shell.

De tijd is nu rijp voor een gebundelde strijd tegen Shell.

Code Rood zal deze aandeelhoudersvergadering gebruiken om onze verklaring voor 2020 openbaar te maken, zowel buiten als binnen in de aandeelhoudersvergadering. We nodigen je uit voor dit nieuwe begin, want er is nog zo veel om naar uit te kijken.

We zullen samen de boilersuits aantrekken en gezamelijk aan een banner beginnen. Nadat we, gecoordineerd met de mensen binnen bij de AGM, onze verklaring hebben afgegeven, hebben we een actie training en workshops. Wanneer onze vrienden in glorie naar buiten komen geven we ze een warm ontvangst. We sluiten af met het aankondigen van de volgende evenementen en verdere info. Daarna kunnen we naar het strand gaan, als het weer het toestaat, nu Den Haag nog aan zee ligt. Anders kunnen we ook gewoon wat gaan drinken 😉

11:00 – Aanvang bij het Circustheater
12:00 – Verklaring ‘Shell Must Fall!’ 2020
12:15 – Actie trainging + Scouting
14:00 – Afsluiting + Info over ‘next steps’

We zien je graag op 21 mei voor het Circustheater.
Dresscode: overalls.

Lukt het niet om naar Scheveningen te komen? Dan kan je ons bijstaan door onze social media storm te versterken. Details hierover volgen.

Gegevens

Datum:
21 mei, 2019
Tijd:
11:00 - 14:00
Evenement Categorie:

Locatie

Circustheater Scheveningen
Circusstraat 4
Den Haag, 2586 CW Nederland

Organisator

Code Rood

Gegevens

Datum:
21 mei, 2019
Tijd:
11:00 - 14:00
Evenement Categorie:

Locatie

Circustheater Scheveningen
Circusstraat 4
Den Haag, 2586 CW Nederland

Organisator

Code Rood