« All Events

  • This event has passed.

23 April @ 13:05

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

2 June, 2020 @ 20:00 - 21:30

AANMELDEN: Schrijf je in voor de webinar via deze link.

Terwijl zelfs een wereldwijde lockdown de CO2-uitstoot nog niet onvoldoende terugbrengt, heeft de gevestigde orde maar een doel: consumptie terugbrengen naar niveaus van 2019. Het kabinet hamert erop dat het kiezen is tussen het financiëren van de groeiambities van KLM enerzijds en een onvoorstelbare economische crisis anderzijds, en zelfs de voorstanders van duurzaamheid hebben het over klimaatplannen en het behoud van fossiele banen. Maar de wetenschap is duidelijk: groen vliegen bestaat niet.

Zolang Nederland zich laat vertellen dat we moeten kiezen tussen ons welzijn nu en de leefbaarheid van de aarde in de toekomst, is het niet raar dat onze miljarden naar multinationals gaan. Misschien is deze crisis er wel één van verbeelding, en in deze paneldiscussie ontdekken we een alternatief verhaal. Want hoewel dit niet de crisis is die ze in gedachten hebben, zeggen voorstanders van ‘degrowth’ al jaren dat een bewuste daling in Westerse productie en consumptie ons welzijn (en zeker die van de rest van de wereld en toekomstige generaties) juist ten goede komt.

AANMELDEN: schrijf je in via deze link.

Met moderator Kauthar Bouchallikht gaan we heb hebben over ontgroei als alternatief verhaal voor de klimaatbeweging. Want waarom is economische groei van links tot rechts een absolute voorwaarde, en wat is het resultaat van dit denkbeeld? Hoe verhoudt ontgroei zich tot de klimaat- en ecologische crisis, en tot kapitalisme? En kan ontgroei de samenleving een uitweg bieden uit de economische én ecologische crisis?

Sprekers (meer informatie het Facebook event):
Fleur, student Development Studies en actief bij Ontgroei en Extinction Rebellion NL
Jurjen, oprichter van De Goede Zaak, politiek commentator op NPO Radio 1, en coördinator van verzet tegen TTIP en CETA
Berend, betrokken bij ASEED (Action for Solidarity, Environment, Equality & Diversity)

Volgende edities:
16 juni – Staken als middel, juist nu – https://www.facebook.com/events/673094126869924/
30 juni – Repressief Klimaat – https://www.facebook.com/events/264915641558180/

Details

Date:
2 June, 2020
Time:
20:00 - 21:30
Event Category:

Venue

Online
Nederland

Details

Date:
2 June, 2020
Time:
20:00 - 21:30
Event Category:

Venue

Online
Nederland