Nieuwsbrief 7 Mei 2017

*Do you prefer to read the english newsletter? Send a blank mail to
coderood-english-subscribe@lists.riseup.net*
Hallo allemaal,om te beginnen welkom aan alle nieuwe mensen op deze lijst! Top dat jullie op de hoogte willen blijven van, en hopelijk ook een mooie bijdrage kunnen gaan leveren aan CODE ROOD!
In deze mail vind je:
1. Een introductie van Code Rood voor de nieuwe aanwinsten
2. Een overzicht van de komende info-avonden en trainingen
3. De werkgroepen
4. Info over actieconferentie 5
5. Tenten-reparatiedag
6. Aantal korte mededelingen
1. CODE ROOD – STOP KOLEN, OLIE EN GAS!
ACTIEDAG: zaterdag 24 juni
KLIMAATKAMP: donderdag 22 tot maandag 26 juni
Check hier de video
CODE ROOD roept op tot massale burgerlijke ongehoorzaamheid ter bescherming van onze collectieve toekomst. Op 24 juni 2017 slaan wij alarm: het is CODE ROOD voor het klimaat. Exact twee jaar na de historische uitspraak in de Urgenda klimaatzaak trekken wij samen een grens in de haven van Amsterdam, de grootste benzinehaven ter wereld en na Rotterdam de grootste kolenhaven van Europa.
Er is geen tijd te verliezen. Terwijl het klimaat nu al zichtbaar verandert en de politiek de uitstoot van broeikasgassen steeds nieuwe records laat breken bouwen wij aan een strijdvaardige beweging die een stap verder durft te gaan. Wij komen in actie en roepen iedereen op om zich aan te sluiten. Wanneer wij de handen ineen slaan kan de macht van de fossiele brandstoffen industrie doorbroken worden!
Van donderdag 22 juni tot maandag 26 juni zal er een klimaatkamp plaatsvinden in de haven van Amsterdam, op fietsafstand van station Sloterdijk. De exacte locatie zal op het laatste moment bekend worden gemaakt. Plan nu alvast om zo vroeg mogelijk te komen, om samen het kamp op te bouwen en ons goed voor te kunnen bereiden op de actie van 24 juni.
Sluit je aan!
Ervaring is niet noodzakelijk, iedereen kan een belangrijke bijdrage leveren! Je kan naar de info-avonden komen, je kan trainingen volgen (belangrijk als je aan de actie mee wilt doen!) en je kan je aansluiten bij één van de werkgroepen. Zie het vervolg van deze nieuwsbrief om hier meer over te weten te komen.
2. DE AANKOMENDE ACTIETRAININGEN EN INFO-AVONDEN
In de aanloop naar de actie worden er verschillende trainingen en info-avonden georganiseerd.
Bij de info-avonden krijg je o.a. te horen wat burgerlijke ongehoorzaamheid inhoudt, hoe een actie eruit ziet en wat de risico’s zijn. Daarnaast kunnen er films vertoont worden en is er uiteraard de gelegenheid om vragen te stellen.
Het trainerscollectief Stroomversnellers geeft trainingen om ons voor te bereiden op de actie van 24 juni. In deze trainingen komt o.a. aan bod hoe je jezelf en elkaar veilig houdt tijdens de actie en hoe je snel tot beslissingen kunt komen.
Op de planning staan de volgende:
ACTIETRAININGEN:
21 mei (Groningen)
25 mei (Den Haag)
03 juni (Appelscha Pinksterlanddagen)
10 juni (Deventer)
11 juni (Amsterdam)
INFO-AVONDEN:
09 mei (Amsterdam, de Verrekijker)
10 mei (Utrecht, In De Ruimte)
11 mei (Rotterdam, Het Oude Westen)
11 mei (Den Haag, De Opstand)
13 mei (Amsterdam, MKZ)
16 mei (Amsterdam, Spinhuis)
31 mei (Nijmegen, De Klinker)3. DE WERKGROEPEN
Al maanden wordt er door verschillende werkgroepen keihard gewerkt om CODE ROOD een daverend succes te maken. De actie komt nu snel dichterbij, en dus zijn alle extra handen meer dan welkom. Ben je nog geen onderdeel van een werkgroep, maar lijkt het je wel leuk om samen met een aantal te gekke mensen mee te werken aan een onderdeel van de actie, stuur dan een mailtje naar de werkgroep van jouw keuze!
IT:                       coderood-it@lists.riseup.net
Mobilisatie:              coderood-mobilisatie@lists.riseup.net
Vibes:                    coderood-vibes@lists.riseup.net met pgp naar coderood-vibes@riseup.net
Facilitatie:              facilitatie@lists.riseup.net
Media & communicatie:     communicatie@lists.riseup.net
Logistiek:                logistiek@lists.riseup.netF
Financiën:                endegelandenl@riseup.net
Legal:                    peter@groenfront.nl
4. ACTIECONFERENTIE 5
Op zaterdag 20 mei staat Actieconferentie 5 gepland, op een nader te bepalen locatie in Amsterdam.
De dag biedt iedereen die al bij de actie betrokken is de gelegenheid verder te werken aan de organisatie en zijn/haar mede-activisten nog beter te leren kennen (teambuilding!), maar is ook een ideaal moment voor nieuwe mensen om in te stromen bij de organisatie van de actie. Er komt een uitgebreide info-stand voor nieuwe aanwinsten, dus schroom vooral niet, je kan in deze laatste 6 weken nog een heel belangrijke bijdrage aan de actie leveren!
Check ook het event op Facebook:
https://www.facebook.com/events/1318637228218100/?active_tab=about
De agenda ziet er vooralsnog zo uit:
09.30-10.00u (interessante!) opening
10.00-12.15u Werkgroepen-sessie
12.15-13.15u Lunch
13.15-14.00u (interessante!) opening van deel 2 van de dag
14.00-16.00u Workshops (2 rondes van een uur)
16.00-17.00u Teambuilding activiteit
17.00-19.00u Diner
5. TENTEN-REPARATIEDAG
Omdat er voor het kamp van 22 t/m 25 juni behoefte is aan tenten, wordt er op zondag 21 mei van 10.00-13.00u een tenten-reparatiedag gehouden. Het gaat niet om grote reparaties maar er is wel dringend behoefte aan hulp, want voor het opstellen van een legertent zijn vele handen nodig!
Check ook het Facebook-event.
Het is superfijn als je komt helpen, dus geef je vooral op!! (Je hoeft geen ervaring te hebben)
6. KORTE MEDEDELINGEN
– Crowdfund een klimaatactie! Maak deze actie mede mogelijk door een kleine donatie van 5, 15 of 25 euro. We willen de komende weken 15.000 euro bij elkaar verzamelen voor actiemateriaal, flyers, training en andere kosten die we gaan maken. Maak je donatie over o.v.v. Code Rood naar
*NL65 TRIO 0198 013 795 t.n.v. Vereniging Steungroep NVDA*
– Ken je iemand die werkt in de journalistieke/media-wereld? TV, radio, krant, anything, laat het dan even weten aan de Media & Communicatie Werkgroep, dan hebben we via jouw contact wellicht een mooie ingang om extra media-aandacht voor Code Rood te creëren!
– Like en deel zoveel mogelijk Facebook, twitter, etc berichten van Code Rood, zodat zoveel mogelijk mensen van de actie weten!
Tot zover deze nieuwsbrief, we hopen velen van jullie uiteraard te zien bij Actieconferentie 5 en één van de actietrainingen of info-avonden!
Groet,
MeCom CODE ROOD