Solidariteit met de #VanGogh8

Als deel van de Global Divestment Mobilisation (GDM) heeft Fossilfree Culture NL gisteren een onaangekondigde performance uitgevoerd in het van Gogh museum. Het onderwerp van de performance was de giftige sponsor-relatie tussen het museum en Shell. Zeven kunstenaars stonden in witte kleding op de trap van het museum en dronken olie uit de kenmerkende Shell schelp.

De zeven performers en iemand van het support team zijn na het toneelstuk opgepakt en afgevoerd door de politie en hebben de nacht in de cel doorgebracht. De aanklacht luidt: lokaalvredebreuk en vernieling. Terwijl Shell rijk wordt met het milieu vernietigen, corruptie verspreiden en het klimaat slopen wordt vreedzaam protest gecriminaliseerd.
De boodschap van Fossilfree Culture NL is gelukkig wel breed aangekomen in landelijke media: verbreek de banden tussen klimaatontwrichters als SHELL en culturele instellingen, divesteer.
Code Rood is solidair met de gevangen! Deze 8 zijn echt klimaathelden! Laten we elkaar steunen, vooral nu! Help mee deze klimaatvrienden vrij te krijgen uit de cel en het verhoor te bekorten door alles op alles te zetten berichten van @FFcultureNL te verspreiden en iedereen op te roepen: ‘Let the people free!’.

Voor updates, meer informatie, foto’s en video van de actie volg Fossilfree Culture NL op Facebook en Twitter.