Nieuwsbrief 12 juni 2017

Nieuwsbrief CODE ROOD: nog 7 dagen!

Beste mensen,

Over iets meer dan een week is het tijd voor de CODE ROOD klimaatactie!

De voorbereidingen bereiken hun laatste fase, en alles wijst erop dat we een enorm krachtige actie neer gaan zetten. Verspreid door het land hebben veel mensen een actietraining gevolgd, er komt een flink aantal mensen vanuit het buitenland om aan de actie mee te doen, en er is al interesse voor onze actie vanuit verschillende lokale, regionale en nationale media. 

HET KAMP & DE ACTIE
Zoals eerder al genoemd gaat het niet enkel om de actie van 24 juni, maar is er een 4-daags kamp om de actie heen. Hieronder een overzicht van wat er in de planning staat:

  • Donderdag 22 juni staat in het teken van het opbouwen van het kamp. Om 11.00u verzamelen op Amsterdam Sloterdijk en vanaf hier gaan we naar het kamp. Neem indien mogelijk je fiets mee. Belangrijk is dat hier veel mensen zijn, dus mocht je zelf niet kunnen, nodig dan je vrienden uit!
  • Vrijdag 23 juni zijn er verschillende trainingen en workshops om ons voor te bereiden op de actie. Mocht je nog niet de kans hebben gehad om mee te doen met een actietraining, dan zijn zowel ’s ochtends als ’s middags nog drie korte trainingen van anderhalf uur. Ook is er ruimte voor muziek, een filmscreening en interessante discussies. Het belangrijkste is echter de laatste briefing voor de actie: vrijdagavond na het eten. Hier moet je bij zijn om aan de actie mee te kunnen doen!
  • Zaterdag 24 juni is de actie! Voor het slagen van de actie houden we het vaag wanneer we precies vertrekken van het kamp. Wees als je gaat slapen er klaar voor om binnen een half uur nadat we iedereen wakker maken paraat te zijn om te vertrekken en dus om de actie te beginnen! Dit houdt dus in: uit je slaap zak gaan, outfit aandoen, (vooringepakte) tas pakken, uit je tent kruipen, naar de wc gaan en wat ontbijten.
  • Zondag 25 juni kijken we terug op een hopelijk zeer geslaagde actie en is er ruimte voor ontspanning.
  • Zondag 26 juni bouwen we samen het kamp af!

INFO & TRAINING
De 2 trainingen in Amsterdam zaten al snel vol, maar op 17 juni is in Maastricht nog een training waar plekken beschikbaar zijn! Schrijf je hier in op de website. Ook is er op donderdag 15 juni is er nog een extra info-avond in Wageningen.

GEZOCHT!

  • Fietsen: tijdens het kamp is het handig als er veel fietsen beschikbaar zijn. Ook voor de mensen buiten Amsterdam of Nederland. Heb je toevallig meerdere fietsen die we kunnen gebruiken als leenfiets? Graag! Stuur even een mailtje naar logistiek!
  • Auto’s: als je donderdag 22 juni beschikking hebt over een auto kun je ons helpen met het vervoeren van spullen of mensen! We moeten allemaal tenten verplaatsen naar de locatie van het kamp en daar hebben we wat vervoersmiddelen voor nodig. Ook willen we mensen gaan pendelen vanaf Station Sloterdijk naar de locatie en daar zijn ook auto’s voor nodig. Wil je ons hiermee helpen? Laat het weten aan logistiek!
  • Fotografen en videomakers: we zijn nog op zoek naar mensen die tijdens de actie en het weekend als fotograaf of videomaker aan de slag willen. Er is al een team, maar dat kan nog wat versterking gebruiken. Vrijdagavond 16/6 zal er een briefing zijn. Is dit iets voor jou, of kan je iemand tippen stuur dan even een berichtje aan de MeCom groep!
  • 4G telefoons: het Media & Communicatie team is op zoek naar 4G telefoons om vanuit de kantoorbus berichten, foto’s en filmpjes de wereld in te sturen. Dus heb je een (oude) telefoon met 4G liggen? Of zou je er een tijdens de actiedag kunnen uitlenen? Laat het dan snel weten aan MeCom!
SUPPORT DEMONSTRATIE
Op zaterdag 24 juni (de dag van de actie) is er ook een support-demonstratie in de Amsterdamse haven. Nodig daarvoor al je vrienden en familie uit die niet mee doen aan de actie, maar de actie (en jouw deelname) wel willen steunen!
 

DONATIES
Voor het kamp en de actie is geld nodig. Maak direct een donatie over naar de CODE ROOD bankrekening, en stuur deze oproep door naar vermogende kennissen. Voor het kamp en de actie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van ongeveer €20 euro per persoon voor de actie en het kamp, en €7,50 per dag voor eten. We stellen het op prijs als degenen die meer kunnen betalen dit doen en de mensen die minder hebben minder betalen. Elk bedrag helpt!

Tot 22 juni!

Groet,

Media & Communicatie team CODE ROOD