Aanstaande zaterdag actieconferentie – ben je er ook bij?

Beste mensen,
Kom je ook naar de actieconferentie zaterdag? Samen gaan we een nieuw actieplan kiezen! Alle informatie over deze dag vind je in deze nieuwsbrief, en verder:

 1. Actieconferentie: Stop Fossiel. Bescherm het Klimaat!
 2. Terugblik Ende Gelände & Bonn
 3. Andere evenementen

1. ACTIECONFERENTIE: STOP FOSSIEL. BESCHERM HET KLIMAAT!
Aanstaande zaterdag is het zover: de actieconferentie! Vijf actie ideeën zijn de afgelopen weken verder uitgewerkt en zullen worden gepresenteerd. De volgende stap is om samen te kiezen welk plan we komend jaar uit willen voeren. Waar en wanneer kunnen we onze kracht als beweging het best inzetten? En wanneer kan de actie het best plaats vinden? Het is aan ons! Ook zullen de verschillende werkgroepen zich presenteren en kan je je aansluiten. En dan kunnen we aan de slag om ons plan een succes te maken!
Meld je nu aan!
Ben je er ook bij? Vergeet je niet uiterlijk woensdag aan te melden op de website! En nodig vooral ook je vrienden uit voor het facebook evenement!
Locatie
De actieconferentie vindt plaats in De Samenscholing, Beatrijsstraat 12 Den Haag. Slechts een klein stukje met de tram vanaf Den Haag HS, met tram 26 richting Kijkduin tot halte Melis Stokelaan of tram 9 richting Vrederust tot halte Anna Bijnslaan. En het kan een beetje fris zijn in De Samenscholing, dus neem een warme trui mee!
Programma
Het programma begint om 11.00 uur, maar om 10.30 uur is er een welkom voor iedereen die voor het eerst naar de actieconferentie komt. Dit is het programma voor de dag:

 • 10.30 – 10.50: Welkom, recap en uitleg
 • 11.00 – 12.10: Intro, algemene info & Tactic Star groepjes vormen
 • PAUZE
 • 12.30 – 14.00: Pitches actie ideeën
 • LUNCH
 • 15.00 – 15.30: Discussie in Tactic Star groepjes
 • 15.30 – 16.00: Scorebord
 • 16.00 – 16.45: Temperature checks
 • PAUZE
 • 17.00 – 18.00: Discussie & besluitvorming
 • 18.00 – 19.00: Werkgroepen & afsluiting
 • DINNER

Help mee op de dag zelf!
Wil je tijdens de actieconferentie helpen met de vertaling van Nederlands naar Engels of met notuleren? We zoeken nog mensen die hier een deel van de dag mee willen helpen! Stuur een mailtje naar de facilitatiewerkgroep.
Reiskosten
Voor mensen voor wie reiskosten een belemmering zijn om te komen kunnen we een vergoeding regelen. Kom op de dag zelf even naar Nina toe als je hier gebruikt van wilt maken.
2. TERUGBLIK ENDE GELÄNDE & BONN
Twee weken geleden vond de klimaatactie Ende Gelände (’tot hier en niet verder’) plaats, aan de vooravond van de klimaattop in Bonn. Met 250 mensen uit Nederland, en twee bussen van Code Rood en Fossielvrij NL gingen we naar Bonn. Samen hadden we een duidelijke boodschap: we moeten NU met kolen stoppen om het klimaat te beschermen! Op de zondag was Ende Gelände, en blokkeerde we samen met duizend andere mensen succesvol de Hambach bruinkool mijn voor een dag. Kijk en deel deze video, en lees dit verslag van Jaël terug!
3. ANDERE EVENEMENTEN
Schrijf deze data nu alvast in je agenda:

 • Borrel Rotterdams Klimaat Initiatief, Rotterdam, 23 november. Onze vrienden uit Rotterdam organiseren een borrel bij Eurotrash United om 17.00 uur. Om te vieren dat de gemeente met het havenbedrijf in gesprek wil om kolen uit te faseren in lijn met het Parijs akkoord. Maar ook worden er nieuwe plannen gemaakt. Want een ambitie uitspreken is een begin, nu moeten we de wethouder er aan houden!
 • Ende Gelände debrief & borrel party, Amsterdam, 2 december. In De Nieuwland is op 2 December de Ende Gelände debrief borrel party. De evaluatie (voor iedereen die meedeed aan Ende Gelände) zal van 16.00 tot 17.00 uur zijn. Daarna, vanaf 18.00 uur, is er eten en een borrel voor de groep en iedereen die zin heeft om te komen. We horen graag je ervaringen!
 • Kerstborrel, 21 december. Save the date, meer informatie volgt!
 • Actieconferentie III, 27 januari 2018

Tot zaterdag!
Groet,
Media en Communicatie werkgroep Code Rood