Kom naar een info-avond!

Beste allemaal,
Deze week werd opnieuw duidelijk dat mooie beloftes van de politiek niks waard zijn. De massale versterking van huizen in Groningen gaat niet door. En vorige week ging de Nederlandse staat in hoger beroep in de klimaatzaak. Zo blijft de politiek verantwoordelijkheid ontlopen. Daarom nemen wij het heft in eigen hand. Op 28 augustus komen we in Groningen massaal in actie tegen de gaswinning!
Lees in deze nieuwsbrief de laatste updates over o.a. aankomende info-avonden, actietrainingen, hoe je kan helpen en de volgende actieconferentie.
1. INFO-AVONDEN
Wil je meer weten over de gevolgen van de gaswinning in Groningen en de strijd tegen de fossiele industrie? Kom dan naar een info-avond! Of heb je vrienden en kennissen die je graag kennis laat maken met Code Rood? Nodig ze nu uit voor een info-avond!
Hier vind je een overzicht van de aankomende info-avonden:
  • Amsterdam: 10 juni vanaf 12.00 bij ADM, op het Anarcho Folk Festival
  • Den Haag: 11 juni vanaf 19.00 bij de Ruige Rog, info-avond en film Gaslandfacebook
  • Maastricht: 13 juni vanaf 20.00 bij Mandril, info-avond en film Disobedience 
  • Wageningen: 14 juni vanaf 20.00 bij Vreemde Streken, info-avond en film Disobedience, facebook
  • Nijmegen: 14 juni vanaf 20.00 bij de Klinker
  • Utrecht: 17 juni vanaf 17.30 bij de ACU, info-avond en film, facebook
  • Amsterdam: 18 juni vanaf 19.00 bij Joe’s Garage
  • Rotterdam: 20 juni vanaf 19.30 bij het Poortgebouw, info-avond en film Disobedience, facebook
  • Amsterdam: 25 juni vanaf 18.30 bij Plantage Dok, met Taste Before You Waste
Is er nog geen info-avond gepland bij jou in de buurt? Kijk hier hoe je kan helpen met organiseren van een info-avond!
2. ACTIETRAININGEN
Ook staan de eerste actietrainingen al gepland. Actievoeren doe je niet zomaar elke dag. Als je nog niet eerder met een burgerlijk ongehoorzame actie heb meegedaan, dan is het goed om een actietraining te volgen om je voor te bereiden. Ook mensen met meer ervaring zijn welkom om je ervaringen te delen, nieuwe contacten te maken en vaardigheden op te frissen. Samen bereiden we ons op een veilige en effectieve manier voor op de actie in augustus!
3. DOE MEE
Doe mee! Help je ook om Code Rood 2018 tot een succes te maken? Dat kan op verschillende manieren: ga bij een werkgroep, help een info-avond te organiseren, doe een specifieke taak of verspreid promotiemateriaal. Weet je niet direct hoe je het best kan bijdragen? Vul dan dit contactformulier in op de website, dan neemt iemand contact met je op om je te introduceren.
4. ACTIECONFERENTIE 30 JUNI EN 1 JULI
De volgende actieconferentie komt eraan. Een belangrijk moment, want dit zal de laatste actieconferentie zijn voor de actie in augustus. Dit keer zal de actieconferentie twee dagen zijn: 30 juni en 1 juli in Groningen. Er zal onder andere verder gepraat worden over de actieconsensus en gekeken of daar consensus over bereikt kan worden.
5. HELP MEE MET HET ACTIEKAMP
Een actiekamp staat er niet uit het niets. Maar met veel mensen is het zo gedaan. Help daarom mee! Op 23 augustus zullen we het kamp opbouwen. Ook moeten de monden gevoed worden en hebben we dus gedurende het hele kamp mensen nodig die de keuken kunnen ondersteunen met snijden, opscheppen, etc. Het EHBO-team kan ook nog mensen gebruiken met ervaring op het gebied van hulpverlening. Als je met één (of meerdere) van deze dingen wilt helpen, stuur dan een mailtje naar de logistiek werkgroep met duidelijk in het onderwerp met welk van deze dingen je wilt helpen (opbouw, keuken of EHBO) – dan nemen wij contact met je op als het kamp nadert.
6. DONEER
Jouw financiële steun is hard nodig om actieconferenties, het kamp en de actie te organiseren! In totaal hebben we €29.700 nodig voor flyers en posters, actiemateriaal, bijeenkomsten, actietrainingen en de infrastructuur van een mega actiekamp – alles wat nodig is om Shell, Exxon en de NAM op de knieën te dwingen!
Strijdbare groet,
Code Rood