Nieuwsbrief: actietrainingen, transport naar het kamp en actie-info

Beste mensen,
De laatste actieconferentie is al achter de rug en de voorbereidingen zijn in volle gang. Over ongeveer vijf weken begint het Code Rood actiekamp! Een goed moment dus om nog een actietraining te volgen en je te oriënteren over het kamp, de actie en hoe je er komt. In deze nieuwsbrief dus meer informatie over de aankomende actietrainingen, meer informatie over de actie zelf en over de opties voor vervoer naar het kamp.
1. ACTIETRAININGEN
De eerste actietraingen waren een groot succes! Als je nog geen actietraining hebt kunnen volgen, grijp je kans en meld je aan voor een van de volgende. Deze trainingen zijn een goede manier om je op te actie voor te bereiden. Je leert er meer over burgerlijke ongehoorzaamheid, oefent actiestrategieën en wisselt kennis en vaardigheden uit. Het is dus ook voor ervaren mensen een goede kans om je ervaringen te delen en voor mensen die nog geen ervaring hebben met burgerlijke ongehoorzaamheid een goede kans om anderen te ontmoeten die interesse hebben om mee te doen aan de actie rondom 28 augustus. De volgende trainingen staan ingepland:

  • 11 augustus in Utrecht: meld je hier aan!
  • 18 augustus in Amsterdam: meld je hier aan!
  • 19 augustus in Nijmegen: meld je hier aan!

Ook op het kamp vindt op 25 augustus nog een laatste actietraining plaats. Ook daarvoor is het handig je van te voren aan te melden! Dat kan hier.

  1. TRANSPORT

Heb je al bedacht hoe je naar het kamp komt? Zo niet, een paar transportopties worden al georganiseerd.
Vanuit Utrecht vindt er een fietstocht plaats naar het Code Rood kamp. Meer informatie vindt je in het facebook evenement. Op de website kun je je inschrijven! Het gaat een leuke manier worden om er te komen en tijdens de fietstocht kun je vast anderen leren kennen die op weg zijn naar het kamp en de actie. De fietstocht begint namelijk al in Londen! Voor de stop in Utrecht geldt: aankomst op 21 augustus, vertrek op 22 augustus. De donatierichtlijn is 15€ (dit dekt alle kosten behalve eten).
Vanuit Nijmegen kun je ook deelnemen aan een fietstocht. Daarvoor is een apart facebook evenement aangemaakt. De groep vanuit Nijmegen fietst naar Epe om zich daar bij dezelfde fietstocht vanuit Londen aan te sluiten. Voor vertrek vanuit Nijmegen kan je je registreren per email.
Vanuit Amsterdam wordt er een bus geregeld. Daarvoor is ook een facebook evenement en kun je je registreren op de website. Als je je voor deze bus aanmeldt zit je goed voor zowel de heen- als de terugweg. Het vertrek is om 11.30 op 25 augustus vanaf Amsterdam Sloterdijk en op 31 augustus gaat de bus terug. De kosten voor dit retour bedragen €10.

  1. ACTIE-INFO

Steeds meer details over de actie worden langzamerhand bekend. Deze week komt er veel nieuwe informatie op de website. Het is aan te raden je vast te in te lezen over wat je mee moet nemen bijvoorbeeld, wat we hebben besloten in de actieconsensus, of over hoe we onszelf tijdens de actie gaan organiseren. Meer informatie, bijvoorbeeld over waar je aan moet denken om de actie veilig te houden, zal nog volgen. Houd de website dus in de gaten!

  1. DONATIES

De actie, het kamp en de voorbereidingen ervoor brengen natuurlijk ook kosten met zich mee. Maar naast doneren, is hier kijken wat we allemaal nodig hebben aan spullen ook een goede manier om meet te helpen. Zo hoeven we dat ook niet aan te schaffen en hebben we minder donaties nodig! Donaties overmaken kan naar rekening NL55 TRIO 0388 6023 80 t.n.v. Steungroep NVDA.
Strijdbare groet,
Code Rood