Oproep voor muzikanten en artiesten

Code Rood is op zoek naar muzikanten en artiesten om de massale blokkade te steunen tegen de gaswinning in Groningen op 28 augustus

Terwijl het klimaat overal om ons heen zichtbaar veranderd, laat de gaswinning diepe sporen na in de provincie Groningen. Duizenden huizen en gebouwen zijn beschadigd or onbewoonbaar. Ondertussen doen de overheid en de bedrijven die winst maken uit de gaswinning alles om onder verantwoordelijkheid voor de schade uit te komen.
Daarom zal Code Rood op 28 augustus de succesvolle beweging tegen de gaswinning in Groningen ondersteunen met een actie van massale burgerlijke ongehoorzaamheidsactie. Samen met honderden mensen uit Groningen, de rest van Nederland en daarbuiten, zullen we een zitblokkade uitvoeren op het zwakste punt van de gas infrastructuur: het NAM tankenpark in Farmsum. Daar zullen we onze lichamen gebruiken om het transport met tankwagens van giftig aardgascondensaat van alle winingslocaties te stoppen. Door deze tankwagens voor de ingang te stoppen, zullen we de gaswinning door de NAM op een veilige manier ontregelen.
We roepen artiesten op om deze historische actie te steunen. Als toevoeging op toespraken en discussies over de impact van de gaswinning en klimaatverandering, willen we graag motivatie, energie en vreugde brengen voor alle deelnemers met een levendig artistiek programma. Bijvoorbeeld theater, dans, poëzie, muziek of andere optredens die binnen het programma passen. Optredens die gaan over thema’s als klimaatverandering, fossiele brandstoffen, de strijd tegen de gaswinning in Groningen, burgerlijke ongehoorzaamheid, klimaatrechtvaardigheid zijn meer dan welkom. Daarnaast willen we alle deelnemers uitnodigen om instrumenten en spellen mee te brengen naar de blokkade en met ideeën te komen om de moed en energie hoog te houden. Met ons legitieme collectieve verzet laten wij een krachtig signaal zien: laat gas in de grond!
Hoe kom je in contact? Als je wilt bijdragen aan het programma tijdens de blokkade, dan ben je hier op de juiste plek. Neem snel contact op per mail. Genoeg is genoeg. Samen breken we de macht van de fossiele industrie!