Over drie weken is het zo ver!

Beste mensen,
Het Code Rood actiekamp begint al over 19 dagen! Extra reden om goed op de hoogte te blijven. Elke dag wordt er wel meer bekend over het programma, over de vervoersoptiesen over de actie zelf. Heb je al bedacht hoe je je voorbereidt, hoe je naar het kamp komt, wat en wie je mee kan nemen? Of misschien wil je wel meehelpen! Lees verder voor meer info over aanstaande actietrainingen, het kamp, de vervoersopties, en de massale burgerlijke ongehoorzaamheidsactie!

  1. ACTIETRAININGEN

Vergeet niet je kans te grijpen om nog naar een actietraining te komen! Ze worden nog gehouden in UtrechtDelfzijl, Amsterdam (op 18 én 19 augustus), Nijmegen en nog een allerlaatste op het actiekamp, mocht je alle andere missen. Dit zijn mooie kansen voor iedereen om anderen te leren kennen die interesse hebben om mee te doen aan de actie, actiestrategieën uit te wisselen of meer info te krijgen over burgerlijke ongehoorzaamheid en klimaatrechtvaardigheid. Meld je aan!
Verder zijn er deze week in Amsterdam een stickerplakworkshop en een infopicknickvoor geïnteresserden!

  1. VERVOER NAAR HET KAMP

Weet je al hoe je naar het kamp komt? Een zijn een aantal georganiseerde transportopties. Zo kun je met de bus vanaf Amsterdam, vanaf Den HaagUtrecht of zelfs Brussel. Daarnaast wordt er door onze vrienden van Ende Gelände een Börsegeorganiseerd waarin je opties kunt vinden met iemand mee te liften of zelf een plekje in de auto kan aanbieden. Ook kan je mee met de fietstocht die vanaf Londen helemaal naar Groningen gaat. Aansluiten kan in Utrecht of Nijmegen. Op de website vind je een overzicht: https://code-rood.org/index.php/nl/kamplocatie-en-vervoer/

  1. KAMP PROGRAMMA

Er wordt steeds meer duidelijk over het programma voor het Code Rood actiekamp 2018! Dit jaar komt er een kamp van zeven dagen lang, en komen we met een rijk programma. Van kunstruimte tot een lezing van Andreas Malm, van panel discussies tot sportveld, voor ieder is er iets.
25 augustus staat in het teken van de gasproblematiek, lokaal en globaal. Op 26 augustus hebben we het over methodes, strategieën, alternatieven, en de verschillende manieren om actief te zijn in de strijd tegen de fossiele industrie voor klimaatrechtvaardigheid. Op 27 augustus bereiden we ons voor op de actie en op 28 augustus gaat de actie van start! Houd de website en de Facebookpagina in de gaten, want er zitten diverse en indrukwekkende programmaonderdelen tussen!

  1. WAT NEEM IK MEE?

Denk bij het voorbereiden voor de actie en het kamp ook aan je bagage! Op de website kun je hier een overzicht vinden wat je voor de actie juist wel of juist niet nodig hebt. Maar ook voor het kamp is er een paklijst om je op te baseren. Als je naar het kamp komt, lees dan ook even naar de richtlijnen!

  1. HOE KAN IK MEEHELPEN?

Het mobiliseren van een massale opkomst, het verzamelen van alle benodigdheden en het voorbereiden van de actie doen we met zijn allen! Wil je ook bijdragen? Meehelpen kan om vele manieren! Voor deze specifieke dingen zijn nog mensen nodig:

  • Optredens tijdens de blokkade. Als toevoeging op toespraken en discussies over de impact van de gaswinning en klimaatverandering, willen we graag motivatie, energie en vreugde brengen voor alle deelnemers met een levendig artistiek programma. Bijvoorbeeld theater, dans, poëzie, muziek of andere optredens die binnen het programma passen. Optredens die gaan over thema’s als klimaatverandering, fossiele brandstoffen, de strijd tegen de gaswinning in Groningen, burgerlijke ongehoorzaamheid, klimaatrechtvaardigheid zijn meer dan welkom. Daarnaast willen we alle deelnemers uitnodigen om instrumenten en spellen mee te brengen naar de blokkade en met ideeën te komen om de moed en energie hoog te houden. Heb je interesse? Neem contact op via email: kanak@riseup.net!
  • Het mediateam kan versterking gebruiken op het gebied van fotografie! Voor zowel op het kamp als tijdens de actie zijn er nog mensen nodig die foto’s willen maken. Heb je interesse? Neem contact op via email: communicatie@lists.riseup.net
  • Drone beelden. We zijn ook van plan drone beelden te maken tijdens de actieweek. Kun je dit of ken je iemand die dit zou willen doen? Neem contact op via email: communicatie@lists.riseup.net
  • Vertaling. Tijdens het kamp organiseert de facilitatiewerkgroep iedere ochtend en avond een plenaire bijeenkomst met onder ander updates over het programma van de dag. Deze bijeenkomsten zijn in het Nederlands en aangezien we ook internationale gasten verwachten zijn we op zoek naar mensen die kunnen helpen vertalen van het Nederlands naar het Engels. Ervaring is niet nodig, maar het zou fijn zijn als je al een idee hebt hoe simultaanvertaling (direct tijdens het luisteren “live” vertalen) werkt. Spreek je goed Engels en heb je zin om mee te helpen? Neem contact op via email: facilitatie@lists.riseup.net
  • De actie bekostigen we natuurlijk ook samen, dus je kunt altijd bijdragen door een donatie over te maken naar NL55 TRIO 0338 6023 80 t.n.v. Steungroep NVDA.

Strijdbare groet,
Code Rood