Verwachtingen worden overtroffen: meer dan 500 mensen op het kamp & lezing Andreas Malm

Wauw, de mensen blijven maar komen! Er zijn inmiddels ruim 500 mensen op het kamp en vandaag verwachten we nog meer mensen. Fantastisch om te merken hoeveel mensen in beweging zijn gekomen! Gisteren hebben we deelnemers uit alle windstreken ontvangen: van Groningen tot Denemarken, van Duitsland tot Amsterdam. Om iedereen goed op te kunnen vangen, breiden we ons kamp uit naar aanliggende grasvelden. Ook vragen we deelnemers de tentjes gezellig dicht bij elkaar te plaatsen, zodat iedereen die vandaag en morgen aankomt er ook bij past.
Vanmiddag staat er onder andere een lezing van Andreas Malm op het programma: Learning to fight in a warming world (16.30 uur, Grote Circustent). Andreas Malm doceert Human Ecology aan de Lund Universiteit in Zweden. In 2016 schreef hij het boek Fossil Capital en zijn lezing focust op de mogelijkheden van een burgerlijk ongehoorzame strijd voor klimaatrechtvaardigheid. Het belooft razend interessant te worden!