Bijeenkomst Code Rood en aankomende demonstraties

Beste mensen,
Nog een verlaat gelukkig revolutionair nieuw jaar! En wat is het jaar mooi begonnen, met twee kunstzinnige acties bij het Concertgebouw om de sponsorrelatie met Shell te stoppen! Hier de beelden van de kunstenaars van Fossil Free Culture NL en de muziek van Shell Out Sounds NL.
Afgelopen december vonden er in verschillende steden lokale bijeenkomsten over de toekomst van Code Rood plaats. In februari gaan we door met de nationale bijeenkomst om het te hebben over de strategie en visie van Code Rood. In maart vinden er veel verschillenden marsen, demonstraties en een actieconferentieweekend plaats waar we daad bij het woord voegen! Lees verder voor meer informatie.
1.     Landelijke bijeenkomst strategie en visie
Na input te hebben verzameld bij de lokale bijeenkomsten in december, zetten we op 2 februari met zijn allen de discussie voort: wat is de positie van Code Rood binnen de bredere klimaatbeweging? En hoe kunnen we onze energie dit jaar het beste besteden? Vooral als je interesse hebt in Code Rood en meer betrokken wilt raken is deze bijeenkomst een goed moment om aan te sluiten.
De bijeenkomst op 2 februari is van 10:00 tot 18:00 in Utrecht (Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94). Facebook: https://www.facebook.com/events/210024579901753/
Na deze dag van reflectie, analyse en discussie zal er op 16 en 17 maart een actieconferentieweekend  plaatsvinden om besluiten te nemen over volgende stappen en de plannen voor Code Rood in 2019.
2.     22 feb: How-to build ClimateJustice by Using/Breaking/Rewriting the Law
Burgerlijke ongehoorzaamheid voor klimaatrechtvaardigheid is urgente noodzaak, en staat in een groter plaatje van tactieken om ons doel te bereiken. Op 22 februari organiseert het Climate Liberation Bloc in Amsterdam een discussie over het gebruik, het aanpassen en het ongehoorzamen van de wet in de strijd voor klimaatrechtvaardigheid. Ook Code Rood wordt er vertegenwoordigd. Voor meer informatie zie:https://www.facebook.com/events/1104824806367162/
3.     22-24 feb: 2dh5 festival
Het 2dh5 festival is een festival met workshops, discussies en lezingen op weg naar een solidaire en vrije wereld. Dit jaar is het thema power en worden de kruisingen van power met arbeidsstrijd, de-kolonialisatie, milieustrijd, migratie/no-border, feminisme en meer uitgebreid besproken in verschillende workshops. Ook hier doet Code Rood aan verschillende onderdelen mee. Aan het programma wordt nog gewerkt maar sommige onderdelen zijn al bekend. Het festival vindt plaats in OT301 in Amsterdam. Voor meer informatie, zie de website: https://www.2dh5.nl/2-dh5-festival-2019-in-amsterdam-over-power/
4.     Banners maken voor de vrouwenmars (9 maart), klimaatmars (10 maart) en antiracisme mars (23 maart)
In maart zijn er een heel aantal relevante demonstraties. Daarom gaan we op 2 maart banners maken! Van 13:00 tot 18:00 in Amsterdam. Meer informatie: https://www.facebook.com/events/602887270123957/
5.     10 maart: Blok voor Radicale klimaatrechtvaardigheid @ Klimaatmars
Bij de klimaatmars op 10 maart organiseren we samen met andere actiegroepen een blok voor radicale klimaatrechtvaardigheid! Van 13:00 tot 16:00 in Amsterdam. Het startpunt van de route is op de Dam. Meer hierover kun je vinden op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/events/1057788631060732/
Wil je niet meelopen met het blok voor radicale klimaatrechtvaardigheid? Geen probleem, de mars wordt veel goter dan alleen dat blok, zie: https://www.facebook.com/events/1602838249819262/
6.     23 maart: Blok tegen klimaatracisme @ samen tegen racisme demonstratie
Bij de Samen Tegen Racisme Demonstratie (georganiseerd door Comité 21 maart) zal er een Blok tegen Klimaatracisme zijn. Van 14:00 tot 17:00 in Amsterdam. Meer informatie op dit Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/817449761929768/
Ook deze demo is groter dan alleen dat blok, zie:https://www.facebook.com/events/337446856863024
7.     Donaties
Code Rood functioneert dankzij tientallen vrijwilligers en de financiële bijdragen van onze donateurs. Heb jij er iets voor over om Code Rood groter te maken? Maak dan een donatie over aan:
Steungroep NVDA
NL55 TRIO 0338 6023 80
Strijdbare groet,
Code Rood