Aankondiging Code Rood Groningen

Van 24 t/m 31 augustus organiseert Code Rood Groningen de Week van het Gronings Verzet

Gezien het aanhoudende gebrek aan politieke daadkracht is deze week hét moment voor Groningen om een duidelijk signaal af te geven dat de gaskraan écht dicht moet. Code Rood Groningen staat daarom voor burgerlijke ongehoorzaamheid vóór Groningen dóór Groningen.

Gedurende onze actieweek willen wij de aandacht vestigen op de multidimensionale Groningse problematiek:de procedurele onrechtvaardigheid van versterkingsoperaties en schadeafhandelingen; de destructie van materieel erfgoed, onze leefomgeving, en de sociale cohesie van gemeenschappen; en de immateriële schade die wordt veroorzaakt in de vorm van lichamelijke en psychische klachten onder gasbevingsgedupeerden. In plaats van één grootse blokkade zoals die van vorig jaar in Farmsumwillen we dit jaar een scala aan acties organiseren, zodat individuen en bewegingen de volledige vrijheid hebben (mits in overeenstemming met de Actieconsensus) om hun eigen acties vorm te geven – onder de paraplu van Code Rood Groningen. Naast de door onszelf georganiseerde acties, waaronder de aankleding van de Bauke Mollema Tocht op 25 augustus, zullen wij ons hierbij vooral op ondersteuning en coördinatie richten, om te zorgen dat iedereen die actief wil deelnemen aan het Gronings Verzet dat kan doen op een manier die bij hen past, en om te helpen bij de realisatie van baanbrekende ideeën en de onderlinge samenhang daarvan. 

We willen jullie daarom bij deze uitnodigen om na te gaan denken over eventuele acties voor de laatste week van augustus – hoe groter de diversiteit, hoe groter ook onze impact! Daarnaast willen we graag benadrukken dat we een nieuwe, vooralsnog kleine, beweging zijn die álle hulp kan gebruiken! We hopen dan ook dat alle individuen en groepen, in het verlengde van vorig jaar, een rol willen spelen in de mobilisatie voor onze actieweek. Bovendien kunnen onze werkgroepen (Media & Communicatie, Logistiek, Juridische Bijstand, IT, Support & Recovery, en Mobilisatie) op verschillende niveaus van betrokkenheid nog veel steun gebruiken voor het voorbereiden en plannen van de actieweek, dus neem vooral contact met ons op als jullie actief willen worden. We zijn ons er goed van bewust dat de hoop soms ver te zoeken is in de provincie, en dat de drempel voor deelname voor veel mensen hoog is, maar laat onze gebundelde energie een bron van inspiratie en motivatie zijn, zodat we eind deze maand samen sterk kunnen staan in allerlei vormen van protest!

Volg ons in de tussentijd op Facebook en Twitter voor updates!

Neem gerust contact met ons op voor verdere vragen, en breng vooral ook jullie vrienden en connecties op de hoogte, aangezien wij niet íedereen kennen 😉

We verheugen ons op een grootse samenwerking!

Met strijdbare groet,

Code Rood Groningen