Actie bij de miljonairsfair op 12 december

We hebben een paar posters gemaakt voor het FNV VakbondStartschot ‘Voor14 – Amsterdam’ protest bij de opening van de miljonairsfair op donderdag 12 december, bij de RAI in Amsterdam.

Met 50.000 vierkante meter wordt met trots verteld dat dit “de grootste luxebeurs ter wereld” is. De plek waar de superrijken hun onhoudbare en op uitbuiting gebaseerde leven mogen vieren terwijl de planeet in brand staat en gewone mensen het steeds zwaarder hebben. Omdat er geen geld meer zou zijn voor fundamentele rechten als een waardig pensioen, goed salaris, gezondheidszorg, onderwijs en betaalbaar openbaar vervoer.

Terwijl het vermogen van de rijkste 500 Nederlanders vorig jaar volgens de Quote500 met 18 miljard euro toenam, tot 180 miljard! De armste van deze 500 rijkste Nederlanders ‘bezit’ alsnog 88 miljoen euro. Terwijl Ben van Beurden, de CEO van Shell, zijn inkomen vorig jaar zag toenemen van 8,9 miljoen euro naar 20,1 miljoen euro. Dat is 55.000 euro per dag. 

En dan zijn er nog meer dan 100.000 andere miljonairs in het land volgens het CBS. Samen bezit deze rijkste 1% van de bevolking 345 miljard euro (waarde van woningen/hypotheken niet meegerekend). Op wereldschaal is deze extreme ongelijkheid nog vele malen erger. 

Er is dus geld genoeg om een rechtvaardige transitie te bekostigen, en dit is waar we het moeten halen. ✊ 

FB event 👉 https://www.facebook.com/events/1015079015495610/