Shell pompstation op slot en ‘greenwashed’

Vroeg in de ochtend heeft een groep Haagse activisten het Shell pompstation aan de Scheveningseweg letterlijk ‘op slot’ gezet. Door met sloten de slangen aan elkaar vast te zetten werd het onmogelijk gemaakt om tijdens de ochtendspits te tanken bij het pompstation. Ook werden er stickers geplakt met de tekst ‘Shell Must Fall’. De actie is een onderdeel van de actieweek ‘Shell Must Fall Everywhere’, die van 27 januari tot 2 februari plaatsvindt.

Tevens hebben activisten in de nacht van 29-01-20 een tankstation van Shell aan de Spoortlaan in Den Haag een groen gezicht gegeven (Zie foto). Met deze ‘green washing’ actie willen zij de aandacht vestigen op de doorzichtige pogingen van Shell om hun reputatie als een van de meest vervuilende en desastreuze bedrijven ter wereld weg te poetsen met zogenaamde groene alternatieven voor fossiele brandstoffen. Dit terwijl hun voornaamste inkomen nog steeds komen van fossiele brandstoffen en zij hiermee onomkeerbare gevolgen veroorzaken voor het ecosysteem.