Shell Must Fall: Getting ready for action!

Nieuwsbrief 9 maart 2020

Wow, wat veel mogelijkheden deze maand om elkaar te ontmoeten en de coalitie te versterken om Shell te ontmantelen! Misschien liep je gister mee in de womxns march of zien we je de 21ste bij de antiracisme demonstratie in het blok tegen klimaatracisme, bij een van de vele info-events of kom je meerennen in de Run For Your Life hardloopgroep. Maar nu eerst aandacht voor solidariteit met Sandra die morgen naar de rechtbank moet naar aanleiding van de actie tegen Shell in januari.

10 maart (15.00 uur): Solidariteitsactie rechtbank Den Haag

Het is bijzonder ironisch dat de rechtbank in Den Haag zich buigt over een beetje biologisch afbreekbare olie-achtige vloeistof, die een activist voor de deur van het Shell hoofdkantoor ‘lekte’. Terwijl Shell alleen al in Nigeria meer dan 2 miljoen olievaten heeft gelekt. In 2012 alleen al heeft olievervuiling in het water in Nigeria gezorgd voor de dood van 16.000 babies. Wanneer komen de CEO’s van Shell voor de rechter voor misdaden tegen de mensheid? Tijd voor solidariteit voor Sandra! Kom je ook mede-activist steun betuigen? Meer info

14 maart (11.00 – 17.00): Skillshare Shell Must Fall, Code Rood & KOZP

Wil jij weten wat je taken als politiewoordvoerder tijdens een actie zijn? Wat zijn je rechten en de juridische risico’s tijdens een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie? Hoe staat het met voor- en nazorg bij een demonstratie? Deze en nog meer onderwerpen zullen we tijdens deze skillshare in verschillende sessies bespreken. Meer informatie en aanmelden

21 maart: Antiracisme Demonstratie 

Samen met 20 andere groene groepen ondersteunt Shell Must Fall de oproep te demonstreren tegen racisme in Nederland en specifiek tegen klimaatracisme. Hierbij erkennen we dat de klimaatcrisis een koloniale crisis is met dekoloniale antwoorden. Loop je ook mee? 

En wil je meer leren over de samenhang van witte suprematie en fossiele industrie kom dan naar dit event op 12 maart met niemand minder dan Andreas Malm. Meer zin in een cultureel event voor het dekoloniseren van je relaties met aarde en met anderen, kom dan naar dit event op 17 maart. 

22 maart (11.00 uur): Start rengroep Shell Must Fall Amsterdam 

Vanaf 22 maart zal er elke week gerend worden door het Vondelpark in Amsterdam in felgele truien met het Shell Must Fall logo. Doe jemee? Bestel je t-shirt of trui met een DM op facebook met je maat en betaal bij de eerste workout.

Kom naar een info-event

Wil je eten waarom en hoe Shell moet vallen? Kom naar een info event in Groningen (10/03), Amsterdam (12/03), Den Haag (12/03), Arnhem (19/03) of Nijmegen (28/3). Deze maand zullen er ook info events plaatsvinden in Zweden en Denemarken en je kan je eigen meeting hosten. Neem hiervoor contact op via info@code-rood.org. Tijd om al je vrienden uit te nodigen en gezamenlijk sterke coalitie te bouwen!

Kom naar een actietraining

Actievoeren doe je niet zomaar en elke dag. Als je nog (bijna) nooit aan een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie hebt meegedaan raden we je aan om aan een basis-actietraining deel te nemen. Ook als je al eerder aan acties hebt meegedaan maar nog nooit een actietraining hebt gevolgd raden we je aan om een training te volgen. Zo zorgen we ervoor dat de actie een succes wordt!

De komende tijd organiseren we op verschillende plekken actietrainingen: op 15 maart in Maastricht, op 28 maart in Groningen, en op 26 april in Nijmegen. Voor meer informatie en om je aan te melden check onze website. Ook in Den Haag, Utrecht en Amsterdam gaan we trainingen organiseren. Hou de website en ons Telegram kanaal in de gaten voor meer info!

Doneer & word lid van ons Telegram kanaal

Wil je op de hoogte blijven van onze acties, dan kun je je ook aanmelden bij ons Telegram kanaal. Download Telegram en volg deze link voor het Shell Must Fall kanaal. Met een donatie maak je het mogelijk voor ons om te kunnen doen wat we doen. Doneer!