UPDATE: #de5vanWiebes

Foto: Romy Fernandez

Op dinsdagavond 13 oktober zijn de 5 klimaatbeschermers die waren gearresteerd bij het Ministerie van EZK op de Klimaatdag 12 oktober, na 34 uur hechtenis eindelijk vrijgelaten.

Op Twitter en Facebook heerste toen al enkele uren breed gedragen verontwaardiging over dit buitenproportioneel optreden van de Politie Den Haag en het Openbaar Ministerie onder de hashtag #de5vanWiebes

Politie en justitie doen er alles aan om klimaatactivisme te criminaliseren en te onderdrukken, terwijl de ├ęchte daders buiten schot blijven. Wij laten het er niet bij zitten en zullen #de5vanWiebes zo goed mogelijk bijstaan om dit onrecht recht te zetten.

We willen iedereen die gisteren steun heeft betuigd daar heel erg voor bedanken. We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Op 24 november moeten #de5vanWiebes voorkomen. Dat is een mooi moment om weer je stem te laten horen!