Actieoproep: Klimaatalarm 14 maart

Sla het Klimaatalarm op zondag 14 maart! 📣

Op 14 maart vindt het Klimaatalarm plaats in meer dan 40 plekken door heel Nederland, georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie*, een coalitie van NGOs en klimaatactiegroepen. Wij roepen iedereen op om mee te doen met een demonstratie in de buurt. Meld je hier aan voor een protest bij jou in de buurt, zodat je alle up to date informatie kan ontvangen.

De urgentie van de klimaatcrisis is zo groot dat we ook tijdens deze coronacrisis de straat op moeten. Uit solidariteit met de zorgwerkers die steeds meer met de gevolgen van de klimaatcrisis te maken krijgen. Uit solidariteit met mensen die zich niet kunnen isoleren en ook de eerste zijn die geconfronteerd zullen worden met de gevolgen van de klimaatcrisis. Uit solidariteit met iedereen voor wie de klimaatcrisis nu al een ontwrichtende realiteit is.

De klimaatcrisis is slechts één symptoom van een politiek en economisch systeem dat winst boven mensen en natuur stelt, dat op oneindige groei gebaseerd is en extreme ongelijkheid produceert, dat bevolkingsgroepen verdeelt en de leefbaarheid van onze planeet kapot maakt. Het is een systeem dat de schuld bij individuen legt en niet in staat is om de klimaatcrisis op een rechtvaardige manier tegen te gaan. De verkiezingen zullen de klimaatcrisis niet tot een halt roepen – enkel een strijdbare massabeweging kan dit afdwingen.

Doe mee als je gelooft dat een meer rechtvaardige wereld mogelijk is! Doe mee uit solidariteit met (klimaat)vluchtelingen en tegen Fort Europa! Doe mee als je gelooft dat we samen een brede en militante klimaatbeweging moeten bouwen om klimaatchaos te stoppen!

🔔 veiligheid voorop – draag een mondkapje, was je handen vooraf en achteraf en houd altijd 1.5 meter afstand. Ga je liever niet de straat op? Dan kan je ook online meedoen. Meld je hier aan voor het online programma.

* De Klimaatcrisis Coalitie bestaat uit Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.