« All Events

  • This event has passed.

19 June @ 07:16

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

19 June @ 07:16

Dat het klimaat verandert is vandaag voor iedereen zichtbaar: bossen branden, oogsten mislukken, zeespiegels stijgen en orkanen razen door de Cariben. In 2014, 2015 én 2016 werd er ieder jaar een nieuw wereldwijd warmterecord gevestigd. Gebieden die de minste verantwoordelijkheid dragen worden nu als eerste geraakt. Terwijl deze gemeenschappen vaak ook de minste middelen hebben om zichzelf te beschermen.
Bedrijven als Shell blijven ondertussen miljarden investeren in het winnen van nieuwe voorraden gas, olie en kolen – in de volledige wetenschap dat het extreem gevaarlijk is om deze te gebruiken. Ook de Nederlandse samenleving draagt een grote verantwoordelijkheid. De grootste olie- en steenkoolhavens van Europa liggen in Amsterdam en Rotterdam. Europa´s grootste gasveld ligt in het door gasbevingen getroffen Groningen. Politici handelen alsof alles onder controle is en de transitie naar een fossielvrij samenleving min of meer veilig op koers ligt.
Begin november 2017 zal de 23e VN klimaatconferentie gehouden worden in Bonn. Dit is op slechts enkele tientallen kilometers afstand van de bruinkoolmijnen in het Duitse Rijnland, de grootste bron van CO2-uitstoot in Europa. Tijdens de top zullen de ogen van de wereld op Bonn gericht zijn. Dit is hét moment om duidelijk te maken dat wij NU een rechtvaardige transitie moeten maken naar een eerlijke en duurzame samenleving zonder fossiele brandstoffen.
Daarom worden door Code Rood, Fossielvrij NL, GroenFront en Jongeren Milieu Actief bussen geregeld die vanuit Nederland naar Bonn zullen reizen. Twee bussen zullen op vrijdag 3 november vertrekken en op maandag 6 november terugkeren. Een derde bus zal op vrijdag 3 november vertrekken en op dinsdagavond 7 november terugkeren. Met Stroomversnellers zal er op 22 oktober een Actietraining in Utrecht worden verzorgd.
Schrijf je hier in voor de bus: https://wijgaannaareg.nl/index.php/register/

Details

Date:
19 June, 2024
Time:
07:16

Organizer

Details

Date:
19 June, 2024
Time:
07:16

Organizer