Morgen is het zo ver!

Hoi allemaal!
Morgen is het zo ver, dan begint het klimaatkamp van CODE ROOD!!! Bij deze sturen we jullie nog een geupdate programma zodat je weet wat je te wachten staat vanaf donderdag.
Hieronder vind je de laatste informatie over:

• Verzamelen voor het klimaatkamp
• Donaties
• Programma – Overzicht tenten
• Programma – Dag tot dag

Alle informatie is ook op de website beschikbaar, zoals de paklijst.
Tot morgen!
Groet,
Media en Communicatie werkgroep CODE ROOD
VERZAMELEN VOOR HET KLIMAATKAMP
Donderdag verzamelen we om 11.00u buiten voor de hoofdingang van Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar zullen we samen naar het kamp vertrekken. Je kunt ons herkennen omdat we knalrode overalls aanhebben. Als je niet bekend bent met station Sloterdijk is het misschien lastig om te herkennen wat de hoofdingang is. Daarom hebben we op de site een plaatje gezet wat het hopelijk wat makkelijker maakt het te vinden. Het is belangrijk dat we donderdagochtend al met een grote groep zijn om het kamp op te bouwen!
DONATIES
De actie en het kamp kosten geld. We zijn natuurlijk druk bezig geweest met fondsenwerven, maar we rekenen ook echt op bijdragen van de deelnemers. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van wat je kunt en wilt missen! Je kunt ook altijd je ouders, familie, vrienden vragen om financieel bij te dragen. Het rekeningnummer is NL55 TRIO 0338 6023 80 t.n.v. Steungroep NVDA. Op het kamp kun je ook met cash doneren.
Voor het kamp vragen we €5 euro per persoon per dag. Hiermee betalen van alles, van de Dixi’s tot de huur van de circustent en de zonnepanelen. Daarnaast verzorgd Rampenplan ontbijt, lunch en avondeten. De richtprijs voor donatie voor het eten is €7,50 per dag. We stellen het op prijs als degenen die meer kunnen betalen een grotere bijdrage doen. Dit scheelt voor mensen die minder geld hebben. Denk er aan dat er misschien geen PIN automaat in de buurt van de kamplocatie is.

PROGRAMMA – Overzicht tenten

 • Info-tent: Dit is je eerste stop als je aankomt op het kamp. Hier krijg je alle informatie. Gedurende het kamp kun je hier de laatste updates vinden over het programma en een overzicht van alle dingen waar je die dag bij kunt helpen. Hier kun je je eigen folders en flyers achterlaten. Ook alle belangrijke telefoonnummers vind je hier (security, EHBO, vertrouwenspersonen, etc).
 • EHBO-tent: Spreekt voor zich, er is altijd een EHBO’er aanwezig en beschikbaar op het kamp.
 • Legal tent: Hier vind je de arrestantengroep (AG). Dit is de groep die jou kan helpen, mocht je in aanraking komen met de politie tijdens de actie. Ga hier voor zaterdag even langs voor alle informatie. Je kunt de legal groep nu al bereiken via 06-44972490 en coderood@arrestantengroep.org
 • Vibes tenten: Voor jouw ultieme relax- en chill-momenten kun je gedurende de dag altijd in één van de Vibes tenten terecht! Denk aan kussens, knuffels, chocolade, verkoeling in een zwembadje… En wil jij een yogalesje geven of een meditatiesessie leiden? Dan kan dat hier!
 • Artivismehoek: Hier kun je op vrijdag al je creativiteit kwijt. Help mee met banners schilderen en maak jouw eigen Code Rood outfit klaar.
 • Pers-tent: Hier kunnen journalisten zich melden en werken
 • Media-bus: Hier zit het Code Rood (social) media team te werken, foto’s te uploaden, filmpjes te editen, te bloggen, alles om de buitenwereld te laten weten wat voor tofs er allemaal gebeurt!
 • Keuken: Actiekeuken Rampenplan bereidt hier ons eten. De richtlijn voor de vrijwillige donatie is ongeveer 7,50 per dag voor 3 maaltijden. Als je meer kunt en wilt missen, wordt dat erg op prijs gesteld!
 • Bar: Voor alle gezelligheid en drankjes! Er wordt op de volgende tijden alcohol geschonken: donderdag tussen 20.00-22.00, vrijdagavond niet ivm de actie de volgende dag, zaterdag tot 02.00, zondag tussen 20.00-23.00. Vergeet niet om contant geld mee te nemen.
 • Security tent: Als er iets is, kun je altijd hier terecht.
 • Circustent: Dit is de grootste tent en hier hebben we alle algemene bijeenkomsten en grote trainingen.
 • Workshoptenten: Hier worden alle workshops gegeven.
 • Douches: Je kan douchen op het kamp! Je kan douchen tot de zak met water die je hebt opgehangen leeg is.
 • Oplaadpunt: Met groene stroom kun je je mobieltje of andere apparatuur opladen. Je moet er wel voor fietsen, zeker als de zon niet schijnt.

PROGRAMMA – Dag tot dag
Hieronder lees je een richtlijn voor het programma per dag. Voor alle wijzigingen en laatste updates kun je terecht bij de info tent. Heel tof als je zelf nog ideeën of toevoegingen hebt voor het programma! Deze kun je melden bij de infotent en dan zorgen we dat het er bij komt te staan.
Donderdag
11.00u             Verzamelen op station Amsterdam Sloterdijk: Code Rood is herkenbaar bij de hoofdingang aan rode overalls. Vanuit hier vertrekken we als één grote groep naar het kamp.
11.00-18.00u   Opbouw kamp: iedereen zet zijn eigen tent op, plus er zijn ook veel gemeenschappelijke ruimtes die opgebouwd moeten worden. In de infotent kun je informeren naar wat er nog allemaal moet gebeuren. Alle hulp is hard nodig!
13:00-14:00u   Legal workshop: iedereen wordt geadviseerd om een legal workshop bij te wonen. Hierin wordt uitleg gegeven over de verschillende opties, je rechten, de juridische risico’s en de mogelijke gevolgen. Er is ook ruimte om vragen te stellen.
16:00-17:00u   Legal workshop
18.00-19.00u     Eerste Algemene Bijeenkomst: Welkom! Alle praktische kamp- & programma-informatie wordt gedeeld. Dit is ook het moment om even met iedereen kennis te maken.
19.00-20.00u   Gezamenlijk diner: gedurende het gehele kamp wordt ons eten verzorgd door actiekeuken Rampenplan!
20.00-21.30u   Paneldiscussie: Climate Justice: Examining Inequalities & New Futures – verzorgd door University of Colour
20.00-22.00u     Bar open
21.30-23.00u   Live muziek
Vrijdag


07.00-09.00u   Ontbijt: wederom verzorgd door Rampenplan
09.00-09.30u   Ochtendbijeenkomst: updates, programma voor vandaag, taken verdelen
09:30-10:30u   Legal workshop
09.30-12.00u   Actietraining: Trainingscollectief Stroomversnellers verzorgt actietrainingen voor iedereen en speciaal voor diegene die nog niet de mogelijkheid heeft gehad om er een te volgen.
11:00-12:00     Affiniteitsgroepjes vormen: tijdens de actie ben je nooit alleen maar altijd samen met een buddy in een groep. Tijdens deze workshop kun je gelijkgestemden vinden en bespreken wat jullie wel/niet willen doen als buddy-paar en met jullie affiniteitsgroep. Deze workshop wordt gedurende de dag meerdere keren herhaald. Voor meer info over de tijden kom naar de info tent.
12.00-13.00u   Lunch
13:00-14:00u   Legal workshop
13.00-15.30u   Actietraining
16:00-17:00u   Legal workshop
15.30-18.00u   Actietraining
19.00-20.00u   Diner
20.00-21.30u   Actiebriefing: hier krijg je alle nodige informatie voor de actie van zaterdag! Zorg dat je hier zeker bij bent.
21.30-22.00u   Spullen klaarzetten voor de actie: smeer je brood, pak je spullen in, leg de laatste hand aan je pak. Zorg ervoor dat je de volgende ochtend snel klaar bent om te gaan!
***De hele dag door is er gelegenheid om affiniteitsgroepjes te vormen , je outfit voor te bereiden, spandoeken te schilderen, te socializen en te relaxen of chocolade te eten in de Vibes tent***
Zaterdag

De actiedag! Voor deelname aan de actie is het belangrijk uiterlijk vrijdag in het kamp te arriveren. Het volgen van een actietraining wordt aangeraden. In de avond bekijken we filmpjes, foto’s en delen we onze verhalen. Het tijdstip hiervan is afhankelijk van hoe de dag verloopt en wanneer iedereen terug is. Daarna kun je een drankje doen in de bar tot uiterlijk 02.00uur.
Tijdens de actie is er op zaterdag 24 juni om 14.00u een support demonstratie voor iedereen die onze actie wil ondersteunen maar niet aan de actie zelf kan of wil deelnemen. Nodig al je vrienden, kennissen en familieleden hiervoor uit, dan wordt niet alleen de actie, maar ook de support demonstratie een succes! Het Facebookevent vind je hier.
Zondag

08.00-10.00u   Ontbijt
10.00-11.00u   Algemene Bijeenkomst
11.00-13.00u   Debriefing affiniteitsgroepjes: alle affiniteitsgroepjes komen bij elkaar en bespreken hun ervaringen. Is de actie verlopen zoals je had verwacht? Zijn er dingen die jullie volgende keer beter of anders willen doen?
13.00-14.00u   Lunch
14.00-14.30u   Tihange solidariteitsactie: Bij de kerncentrale in Tihange vindt een grote menselijke ketting plaats. Omdat wij er niet fysiek bij kunnen zijn gaan we iets doen om onze verbondenheid en solidariteit te laten zien.
15.00–15.30u  Next steps: Code Rood houdt niet op na 24 juni, dit is pas het begin! We kijken vooruit naar wat er dit jaar verder gebeurt
15.30-17.30u   Open Space: iedereen kan hier workshops of informatiesessies doen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de G20 of over Ende Gelände. Als je zelf iets wilt doen of organiseren of wilt delen met de groep kan dat hier!
18.30-19.00u   Algemene Bijeenkomst Onze laatste bijeenkomst ter afsluiting van het kamp.
19.00-20.30u   Diner
20.00-23.00     Open Podium & bar open
Maandag

07.00-08.00u Ontbijt
Daarna kamp opruimen