Komende actieconferenties & klimaattop Bonn

Lieve mensen,

Dinsdag is onze bus weer vertrokken vanuit het klimacamp in het Duitse Rijnland. Meer dan 6.000 mensen kwamen bij elkaar om samen te laten zien dat de tijd van kolen voorbij is. Tijdens de massale burgerlijk ongehoorzame actie Ende Gelände is het gelukt om de productie van Duitsland’s meest vervuilende kolencentrale voor 20 uur met 40% te verminderen. Om dat te bereiken heeft de Nederlandse groep, samen met vele anderen, op zaterdag meer dan zes uur een spoorlijn bezet. Benieuwd hoe dat er uit zag? Bekijk en deel dit filmpje!
Je ziet de kracht en positieve energie van onze beweging. Dat gaan we nu doorzetten om vol enthousiasme verder te gaan met Code Rood. Daarom in deze nieuwsbrief een aantal updates:
  1. Evaluatie conferentie
  2. Actieconferentie 1 & 2
  3. Help mee
  4. Klimaattop Bonn
  5. Code Rood bij de klimaatmarathon in de balie
  6. Aankomende evenementen
  7. Donaties
1. EVALUATIE CONFERENTIE
De zomer is bijna voorbij, en dat betekent dat het tijd is voor de evaluatie conferentie. Op zaterdag 16 september komen we om 10.00 uur in Amsterdam bij elkaar.
In de ochtend hebben we een discussie over onze strategie en identiteit. Waar willen we naar toe als beweging. Is de actievorm die we hebben gekozen juist en willen we daar mee door gaan? Moeten we een andere kant op gaan als beweging? In de middag bespreken we de actieconsensus en hoe we er mee om kunnen gaan als mensen zich niet aan de actieconsensus houden. Hoe zorgen we ervoor dat we binnen onze beweging elkaar te vriend houden en met elkaar blijven samenwerken? Aan het einde van de middag hebben we een praktische evaluatie. Wat ging er goed tijdens het kamp en de actie en wat kan er beter? Na de conferentie hebben we avondeten en een borrel! Dus plan niets in de avond want het gaat gezellig worden!
Meld je graag aan op de website, zodat we de dag goed kunnen plannen en bijvoorbeeld niet te veel of te weinig eten organiseren.
2. ACTIECONFERENTIE 1 & 2
Volgend jaar gaan we natuurlijk door. Het is ten slotte ons doel om een krachtige beweging op te bouwen tegen fossiele brandstoffen en voor een rechtvaardige transitie. Maar welke actie kunnen we het best organiseren om vooruitgang te boeken? Op 21 oktober zullen we gaan brainstormen over ideeën. Die kunnen vervolgens uitgewerkt worden om op 25 november een beslissing te nemen voor acties in 2018.
Ook hier geldt, meld je graag aan op de website, zodat we de dag goed kunnen plannen en bijvoorbeeld niet te veel of te weinig eten organiseren.
3. HELP MEE
Help mee met de organisatie van Code Rood! Voor nu zijn vooral mensen nodig die willen helpen met de logistiek en facilitatie van de komende evenementen. Laat het weten per mail!
4. KLIMAATTOP BONN
De VN klimaatconferentie COP23 van november 2017 wordt gehost door Fiji maar zal in Bonn plaatsvinden, op slechts enkele tientallen kilometers afstand van de klimaatvernietigende bruinkoolmijnen en centrales in het Rijnland. Op zaterdag 4 november zal er een grote demonstratie georganiseerd worden. Ook de Pacific Climate Warriors zullen dat weekend aanwezig zijn om de urgentie en de onrechtvaardigheid van het klimaatprobleem te onderstrepen. Op zondag 5 november zal er een Ende Gelände actie plaats vinden, om de kolen extractie in de mijnen in het Rijnland een halt toe te roepen.
Vanuit Nederland zullen er door Code Rood, Fossielvrij NL en GroenFront in samenwerking met andere groepen bussen geregeld. Een bus zal op vrijdag 3 november vertrekken en op maandag 6 november terugkeren. Een tweede bus zal op vrijdag 3 november vertrekken en op dinsdagavond 7 november terugkeren. Samen met Stroomversnellers zullen er in september en oktober actietrainingen worden verzorgd.
De laatste updates vind je in dit facebook evenement.
Ook wordt in Utrecht al een info avond georganiseerd. Zou je zelf ook willen helpen om in jouw woonplaats een informatie avond te organiseren? Stuur dan even een mailtje, dan koppelen we je aan iemand bij jou in de buurt!
5. CODE ROOD BIJ DE KLIMAATMARATHON IN DE BALIE
Op vrijdagavond 15 september is in De Balie in Amsterdam De Klimaatmarathon. Een zes uur durend debat over de vraag: hoe gaan we om met klimaatverandering? En daar heeft Code Rood natuurlijk ook een duidelijke standpunt over. Daarom schuiven wij rond 23.00 aan om te praten over de noodzaak van activisme. Kaarten zijn helaas uitverkocht, maar je kan het volgen via een livestream op de website van De Balie.
6. AANKOMENDE EVENEMENTEN
Zet nu deze data in je agenda:
7. DONATIES
Code Rood heeft donaties nodig! Maak nu een bijdrage over op rekeningnummer NL55 TRIO 0338 6023 80 t.n.v. Steungroep NVDA. Of stuur onze oproep voor donaties door naar vrienden, kennissen of familie die misschien een financiële bijdrage kunnen leveren.
Hiernaast kan je ook een bijdrage geven aan de juridische kosten voor de 12 mensen die in verband met de actie op 24 juni voor de rechter moeten verschijnen. Dit kan naar de rekening van Code Rood onder vermelding van “rechtszaak”.
Tot bij de conferentie op 16 september!
Groet,
Code Rood