Actieconferentie & updates

Beste mensen,
 
Het is nu iets meer dan twee weken geleden sinds onze laatste nieuwsbrief, dus het is tijd voor wat updates! Lees verder voor meer informatie over wat er de komende tijd gaat gebeuren, zoals de klimaatmars in Rotterdam en de volgende Code Rood actieconferentie; en over wat er de laatste twee weken is gebeurd, zoals het verzet tegen de gaswinning en het 2Dh5 festival.

 
1. KOM NAAR DE ACTIECONFERENTIE
Het verzet tegen de NAM willen we natuurlijk doorzetten en versterken tijdens de Code Rood actie op en rond 28 augustus. Daarom is op 17 maart de volgende actieconferentie: Genoeg = Genoeg. De locatie en het exacte programma worden een week vooraf bekend gemaakt. En iedereen is welkom, het maakt niet uit of je voor het eerst komt of al langere tijd actief bent bij een werkgroep. Meld je nu aan voor de actieconferentie via deze link, en nodig je vrienden uit voor het facebook evenement
 
2. HET VERZET TEGEN DE GASWINNING

De strijd tegen de NAM, Shell en ExxonMobil gaat intussen ook door. Op 21 februari hebben mensen zich gemobiliseerd om hen in de rechtszaal verantwoordelijk te houden voor hun onrecht. Maar de NAM beriep zich op de “complexiteit” van de zaak en blijft zo verantwoordelijkheid ontlopen. Dit bevestigt opnieuw dat het hoog tijd is voor actie!
 
De NAM heeft ondertussen ook doorgezocht naar extra boorlocaties zoals op Schiermonnikoog, terwijl ze juist gas terug zouden moeten nemen. Greenpeace heeft hier gelukkig nog een stukje voor gestoken door hun bezettingsactie op het boorplatform. Vind je gaswinning bij de Waddenzee ook niet oké? Teken nu de petitie!
 
En op dezelfde dag als de bezetting van het boorplatform blokkeerde actievoerders een Shell tankstation in de stad Groningen. De actievoerders hebben hun buik vol van het verhaal van Shell en ExxonMobil. Een krachtige actie!
 
3. KLIMAATMARS VOOR EEN KOLENVRIJ ROTTERDAM
Op 21 februari heeft de Rotterdamse haven besloten het contract met het kolenoverslagbedrijf EMO met 25 jaar te verlengen. Dit zou betekenen dat het grootste Europese punt van kolenimport nog 25 jaar lang de fossiele brandstofindustrie steunt. Dit kan natuurlijk niet langer! Het bedrijfsleven en de politiek verzaken hun taak om iets aan deze klimaatvernietiging te doen. In verzet hiertegen vindt op vrijdag 9 maart een klimaatmars plaats in Rotterdam! Komt allen!
 

4. TERUGKIJKEN: CODE ROOD BIJ DE FIGURANT
Kijk nu de laatste aflevering van De Figurant terug, over klimaatactivisme en Code Rood. Femke Kaulingfreks praat met Harriet over hoe we het tij kunnen keren, en hoe we het als individuele burgers op kunnen nemen tegen de grote industrie. De aflevering vindt je hier!
5. 2Dh5 FESTIVAL
Zaterdag 10 en zondag 11 februari vond het 2Dh5 festival plaats. Een zeer succesvol weekend vol gezelligheid en de mogelijkheid voor verschillende bewegingen om samen te komen en informatie, strategische ideeën en skills uit te wisselen. Code Rood heeft zich ook kunnen presenteren, wat veel aansluiting teweeg heeft gebracht! Kijk hier voor foto’s en verslagen van het festival.

6. DONATIES
Donaties kunnen we altijd gebruiken! De volgende actieconferentie brengt kosten met zich mee, net als het actiekamp. Mocht je iets kunnen missen, dan kan je dat overmaken op NL55 TRIO 0338 6023 80 t.n.v. Steungroep NVDA. En deel deze oproep met familieleden en vrienden!
 
Liefs,
 
Code Rood