Solidariteit met de Stansted15

Vandaag staat Code Rood in solidariteit met de Stansted15. Hun rechtzaak nadert deze week zijn einde in het Verenigd Koningrijk. We geloven er in dat onze moedige kameraden vrij moeten komen nadat alles wat zij hebben mee moeten maken door het Britse gerechtsysteem de afgelopen twee jaar. We weten waarom zij een deportatievlucht hebben gestopt. Hun actie tegen het brute en racistische deportatiesysteem van het VK spreken luider dan onze worden dat kunnen.

Meer informatie over de zaak kan hier gevonden worden.

De banden tussen migratie en het klimaat zuijn duidelijk. Veel mensen over de hele wereld zijn al geforceerd om hun huizen te verlaten door de impact van klimaatchaos zoals droogte, vloed en de hongersnoden die daar aan volgen. Het wordt steeds noodzakelijker om de bijna illegale deportaties zoals die in het VK tegen te gaan.

Gezamenlijk actie nemen is centraal voor Code Rood en we juichen deze strategie toe. De veilige, vredevolle en succesvolle actie van de Stansted15 resulteerde dat twee van de vliegtuiginzittenden toegestaan werden om te permanent in het VK te verblijven. Anderen blijven nog doorvechten voor een asielaanzoeken. We roepen de Britse regering op om de terrorisme geralteerde aanklachten waarme levenslang tegen de Stansted15 geeist wordt te laten vallen. Onze liefde en solidariteit gaat uit naar de Stansted15 deze week.