Klimaatactivisten verstoorden de grootste gasconferentie van Europa

Vanmorgen (14 mei 2019) werd de 25e editie van de Flame Conference in het Amsterdamse Okura Hotel verstoord door verschillende groepen mensen, ondersteund door Gastivists & Code Rood. Klik hier voor de video op Twitter en Facebook.

Tijdens de actie werden verschillende journalisten verwijderd van de conferentie. Een actievoerder is gearresteerd en wordt nog vastgehouden door de politie op de Johan Huizingalaan 757. Er is steun aanwezig op de locatie, waar op dit moment een geluidsdemo plaats vindt. De advocaat verwacht dat er tussen half zes en zes uur duidelijk is of de persoon in verzekering wordt gesteld, in vreemdelingendetentie wordt geplaatst of vrij wordt gelaten. We houden jullie op de hoogte over de situatie.

Er werd de afgelopen twee dagen een hoop troep en leugens verkondigd vanuit Flame, maar met dit citaat van een vertegenwoordiger van RWE kunnen we het alleen eens zijn: “De fossiele industrie onderschat de druk en de wil van de mensen om de transitie naar hernieuwbare energie te maken”.

Deze actie is maar een klein deel van de groeiende wereldwijde beweging tegen gaswinning. Wij eisen gerechtigheid voor alle mensen in Groningen en overal ter wereld die zich verzetten tegen fossiele brandstoffen en klimaatgeweld. #Flameover!

Vanavond zal er opnieuw geprotesteerd worden, sluit je aan! Meer info hier op Facebook: FLAME OVER: protest against the 25th birthday of Flame.