BELANGRIJK BERICHT OVER ONZE 19 MEI ACTIE

Hierbij delen we wat informatie omtrent de reactie van de gemeente op onze Shell Must Fall actie op 19 mei. De gemeente heeft onze 1,5 meter demo beperkt tot maximaal 30 personen, verwijzend naar de Corona-crisis. We werken samen met een advocaat om in beroep te gaan tegen deze beslissing die ons recht om te demonstreren en de impact die we kunnen maken ernstig beperkt. 

Maar dit soort obstakels houdt ons niet tegen.

!! We hebben het recht om op te komen voor wat juist en rechtvaardig is, en we zullen dit doen op een manier die prioriteit geeft aan de gezondheid en veiligheid van alle mensen! Daarom hebben we ons protest uitgebreid met twee alternatieve locaties in Den Haag zodat iedereen mee kan doen. We werken momenteel aan een logistiek plan hiervoor, dus hou ons in de gaten! Vanaf middernacht kun je je niet meer aanmelden via het formulier, dus vul het voor de deadline in als je met ons mee wilt doen in Den Haag. Maar ook als je niet kunt komen, zijn er nog genoeg mogelijkheden om Shell te vertellen wat je van het bedrijf vindt !!

ORGANISEER JE EIGEN LOKALE ACTIE

Het beste alternatief als je niet naar Den Haag kunt komen, is om je eigen actie te organiseren in je eigen stad! Bekijk onze actiekit voor meer idee├źn en informatie over een  impactvolle, effectieve en veilige actie. Je kunt ook contact met ons opnemen als je je wilt aansluiten bij een bestaande demonstratie in uw stad! Er zijn al een paar verrassingsacties in ontwikkeling …

Meer info: https://code-rood.org/nl/organiseer-een-actie/

SPREEK JE ONLINE UIT

De komende dagen zullen we ook aanvullende informatie delen over hoe je Shell Must Fall kunt steunen met digitale actie! Er zijn volop mogelijkheden om digitaal vanuit huis mee te doen, inclusief een online protest. Binnenkort meer details!