Ontmantel de politie

‘Defund the police‘ wordt steeds breder gedragen gedachtegoed in de VS. Dit is wat John Oliver, late-night talkshow van mainstream media erover zegt:
“Het gaat erom dat we afstand doen van het idee dat veiligheid afhangt van toezicht en straf, en dat we gaan investeren in zaken die echt bijdragen aan het veiliger maken van gemeenschappen. Zaken als goede huisvesting, psychische gezondheidszorg en lokale organisaties.”

Gisteren heeft de gemeenteraad van Minneapolis aangekondigd van plan te zijn de politie te ontmantelen.

De afgelopen twee weken zijn er enorme veranderingen in gang gezet als gevolg van de landelijke grootschalige protesten, maar het is betreurenswaardig dat dit pas gebeurt na eeuwenlange onderdrukking van zwarte Amerikanen en de brute moord op George Floyd.

Deze video van Kimberly Jones, die viral ging op internet, legt het allemaal nog even goed uit:
“Jullie BRAKEN het contract, toen jullie ons VERMOORDEN op straat en het jullie geen REET kon schelen. Wij hebben jullie spel HONDERDEN JAREN gespeeld en voor JULLIE RIJKDOM gezorgd. En toen we onze eigen levens gingen opbouwen, hebben jullie ons AFGESLACHT. JULLIE braken het contract. Dus ROT OP met je doelen. Jullie mogen blij zijn dat zwarte mensen GELIJKHEID eisen en geen WRAAK.”