Nieuwsbrief 2 april 2020

Klimaatstaking 3 april #DigitalStrike

Komende vrijdag 3 april organiseert Fridays For Future Nederland, in navolging van de internationale oproep, een #digitalstrike! Iedereen kan meedoen vanuit de huiskamer! Maak een mooi protestbord met daarop iets of iemand waar je veel van houdt en niet wilt kwijtraken door  welke crisis dan ook! 💚 Post een foto met de hashtags #digitalstrike en #climatestrikeonline en laat van je horen! Elke crisis moet als een crisis behandeld worden!

Shell Must Fall Song 

Thuiszitten wordt een stuk dragelijker met goede muziek; En al helemaal als het muziek met een sterke boodschap betreft! Gelegenheidsformatie The Sound Of Climate Justice lanceerde op 18 maart de Shell Must Fall song Tip: zet het volume extra hard, dan kunnen de buren ook meegenieten 🙂 

Luister hier!

Shell Must Fall

De oliecrisis en de Coronacrisis brengen oliebedrijven, waaronder Shell, een enorme slag toe. Aandelenkoersen zijn in elkaar gestort, er wordt voor miljarden bezuinigd. Hier liggen kansen om Shell te nationaliseren en stap voor stap te ontmantelen met zorg voor getroffen gemeenschappen en ecosystemen en een eerlijke transitie naar groene banen voor medewerkers.  Wij zijn druk met het aanpassen van onze campagneplannen maar laten snel weten hoe jij kunt bijdragen aan een rechtvaardige toekomst zonder Shell!

Systeemverandering: A call for action

De coronacrisis laat eens te meer zien dat een grootschalige systeemverandering noodzakelijk is om de huidige crisis op een rechtvaardige en duurzame manier aan te pakken en toekomstige crisissen te voorkomen – of het nu om gezondheid, het klimaat of de economie gaat. De komende tijd zullen we een reeks artikelen, ideeen, kunst en muziek publiceren op onze site rondom het thema systeemverandering en intersectionele perspectieven. We nodigen iedereen die een bijdrage wil leveren uit om contact met ons op te nemen via info@code-rood.org

Lees hier ons openingsartikel en de Call for Action: Het Systeem Wankelt 

COVID19: Sociaal weerwoord tegen rampzalige politiek

‘We moeten het samen doen’ benadrukt premier Rutte keer op keer. Ironisch genoeg heeft de politiek van de laatste decennia de notie van ‘samen’ structureel ondermijnt, door ongelijkheid te vergroten en te bezuinigen op juist die beroepsgroepen die nu zo cruciaal blijken. Dat schreeuwt om een sociaal weerwoord! Klik hier om te lezen wat wij erover zeggen!

Doneer & word lid van ons Telegram kanaal

Wil je op de hoogte blijven van onze acties, dan kun je je ook aanmelden bij ons Telegram kanaal. Download Telegram en volg deze link voor het Shell Must Fall kanaal. Met een donatie maak je het mogelijk voor ons om te kunnen doen wat we doen. Doneer hier