Schoon gas is een vieze leugen!

Al jaren zetten fossiele bedrijven zichzelf voor schut door gas te presenteren als een schone optie voor een groene energie transitie. Gas is in Europa echter voor meer CO2 uitstoot verantwoordelijk dan kolen. Investeren in gas is het ontwijken van de verantwoordelijkheid klimaat ontwrichting een halt toe te roepen – het is het groen verpakken van een vieze brandstof. Dit moet stoppen – schoon gas is een vieze leugen. We gaan door met het onthullen van Shell’s betrokkenheid in gasprojecten over heel de wereld!

Deze 1 april hebben verschillende activisten in tientallen Europese steden posters opgehangen om een licht te werpen op het ‘schoon gas’ narratief: het is een leugen! We hebben een boodschap voor Shell: gasproductie moet stoppen – noch in Groningen, noch elders zijn jullie welkom! 

Volg onze sociale media voor updates en meer beeldmateriaal, en volg deze link naar een uitgebreider Engels achtergrond artikel en deze link voor het Nederlandse persbericht.